
De her sprøde bønnefritter med bang bang chilisauce er den perfekte kombination af sprødt, cremet og let spicy.
Bønnefritterne er en sund og lækker snack eller et skønt alternativ til klassiske pommes frites – nogle bliver helt sprøde, mens andre forbliver let bløde, præcis som McDonald’s pommes frites.
Toppet med en cremet, sødlig og spicy bang bang chilisauce bliver de helt uimodståelige. Perfekt som tilbehør til aftensmaden, en saftig burger, pita, sandwich eller en god bøf. De fungerer også fantastisk som en snack eller appetizer, når du vil servere noget simpelt, men lækkert.
De laves super nemt med frosne bønner, så du slipper for alt forarbejdet.
Tips til de bedste bønnefritter
Brug frosne bønner – de skal ikke forkoges, men kan ryge direkte fra frost til ovnen eller airfryeren.
Krydr bønnerne inden tilberedning – udover salt kan du prøve paprika, hvidløgspulver, chiliflager eller parmesan.
Server dem straks – de er allerbedst, når de er nytilberedte og sprøde.
Brug dem som tilbehør – de passer perfekt til burgere, pita, sandwich, bøf eller bare som snack med dip.

Sprøde bønnefritter med bang bang chilisauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 750 g frosne haricots verts
- 3 spsk olie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. paprika og hvidløgspulver
Bang bang chilisauce
- 1 dl mayonnaise
- 1/2 lime, saften heraf
- 2 spsk sød chilisauce (thai chilisauce)
- 1 spsk tørret persille (eller frisk)
- 1-2 tsk stærk chilisauce
- 1 tsk honning
Instructions
- Hæld de frosne haricots verts på en bageplade med bagepair.
- Dryp olien over, krydr med salt og evt. andre krydderier og vend det godt sammen med hænderne.
- Fordel bønnerne på bagepladen så de ikke ligger for meget ovenpå hinanden, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft, i ca. 30 minutter.Vend dem 2-3 gange undervejs. Nogle bliver helt sprøde, andre forbliver let bløde – det er præcis sådan de skal være.
- Rør imens ingredienserne til chilisaucen sammen.
- Top de lune bønefritter med chilisauce og drys evt. med persille.
Lækkert de blev virkelig gode.
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for feedback 🙂
Kh Dianna