
Skøn og frisk salat med valnødder, blå kornblomst, syrlige brombær og den lækreste marinade.
Denne salat er en af mine helt store favoritter. Jeg elsker sammensætningen af råvarerne, og den lækre marinade med bl.a. honning giver en fantastisk sødme til salat, der passer perfekt til både blåskimmel, valnødder og brombær.
Vores indkørsel bugner af brombær, deraf kom denne opskrift. Har man ikke mulighed for at få fat i brombær kan man i stedet for benytte blåbær, tranebær eller lignende.
Salaten er super nem og hurtig at lave, og så passer den perfekt som tilbehør til både mørkt og lyst kød.

Sprød salat med blåskimmel, valnødder og brombær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
radicchio salat
- 2 håndfulde
ruccola (kan erstattes af blandet salat)
- 2 håndfulde
baby spinat (kan erstattes af blandet salat)
- 150 g
blå kornblomst
- 1 stor håndfuld valnødder
- 2 håndfulde
brombær (2 små bakker fra supermarkedet)
Marinade
- 3 spsk
olivenolie
- 2 spsk
god mærk balsamico
- 1 spsk
honning
- 1/2 spsk Lidt vand
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden og rør dem godt sammen til marinaden har en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber og stil den til siden.
- Skyl alle salater og bær grundigt og dup dem godt tørre med et viskestykke.
- Skær radicchio salaten ud i grove stykker og bland den med ruccola og babyspinat.
- Bræk store stykker af osten og vend den forsigtig med salaten sammen med valnødder og brombær.
- Anret salaten på et fad, overhæld den med marinaden og server straks.
