Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Opskrift på spaghetti carbonare.
Carbonara er en rigtig italiensk klassiker og fås i mange varianter, - denne er den "originale2 med ost, æg og pancetta (guanciale hvis du kan få fat i det).
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg

Spaghetti carbonara, – en ægte italiensk klassiker tilberedt med ganske få smagsgivende og lækre råvarer.
Denne spaghetti carbonara får sin lækre cremede konsistens fra masser af æg, rigeligt parmesan og kogevand fra pastaen, – og den smager helt fantastisk.
Originalt skal man helst bruge guanciale (svine kæbe), men da det kan være svært at få fat i, er denne opskrift er lavet med pancetta, – så alle kan være med.
Spaghetti carbonara er uden sammenligning en af mine favoritter fra det italienske køkken, – den er både nem og hurtig at lave, og smager så fuglene synger.
Top din spaghetti carbonara med masser af friskkværnet peber inden servering, – mums.

Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg

Spaghetti carbonara

Opskrift på spaghetti carbonare.
Carbonara er en rigtig italiensk klassiker og fås i mange varianter, - denne er den "originale2 med ost, æg og pancetta (guanciale hvis du kan få fat i det).
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.68 fra 75 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Italiensk mad, Pancetta
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 5

    hele æg

  • 250 g pancetta (eller gerne guanciale, ca 200 g)
  • 150 g parmesan, fintrevet
  • 50 g pecorino - fintrevet (kan erstattes af parmesan)
  • Friskkværnet peber
  • 1 1/2-2 dl kogevand fra pastaen

Sådan gør du

  • Skær pancettaen i strimler eller tern, og hæld dem på en kold pande.
  • Tænd op til medium varme, og lad langsomt pancettaen blive sprød og gylden. Det tager gerne 10-15 min.
    Er pancettaen mager tilsættes en smule olie.
  • Kog i mellemtiden spaghettien al dente, eller en smule mindre, i rigeligt letsaltet vand, - den skal tilberede en smule videre på panden.
    Pas på ikke at salte pastavandet for meget. Retten tilsættes både parmesan og pancetta, der begge er ret saltede. Så hvis kogevandet også er meget salt, kan retten simpelthen blive for salt.
  • Pisk æggene sammen i en skål, rør parmesan og pecorino heri, og krydr med rigeligt friskkværnet peber. Ingen salt!
  • Når pancettaen er sprød hældes pastaen på panden, - tag den gerne direkte fra gryden med en tang, så der kommer en smule pastavand med. GEM resten af pastavandet.
    Vend pastaen godt rundt med pancettaen og fedtstoffet herfra.
  • Tilsæt en 1/2 dl pastavand, og sluk for blusset eller skru ned til helt svar varme.
  • Hæld også 1 dl varm pastavand i æggeblandingen, og rør det godt sammen.
  • Hæld æggeblandingen over pastaen, tænd blusset ved svag varme, og vend nu pastaen i den cremede æggeblanding. Brug en tang, så du får vendt det godt sammen. Fortsæt i 2-4 min., så vil saucen langsomt sætte sig om pastaen.
  • Smag til med rigelig friskkværnet peber, og server den med yderligere friskkværnet peber på toppen.
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara – Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara – Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara – Opskrift på klassisk carbonara med æg

Kommentarer

  1. Lyder super lækkert, den vil vi prøve

    To spørgsmål fra en som normalt bruger øjemål og ikke er vant til at følge opskrifter.
    400gram pasta – er det vægten før eller efter kogning?
    Kommer parmesanosten i blandingen sammen med æggemassen eller drysser du først den på ved servering?

    Tak for et inspirerende univers

    • Hej Rie

      Tusind tak for din besked 🙂
      Dejligt du vil prøve opskriften 🙂
      Vægt på pasta er før kogning, – så altså “tør vægt”.
      Parmesanen rører du sammen med æggemassen, og en smule kogevand fra pastaen. På den måde smelter parmesanen jævnt, og du sikker der ikke opstår”røræg” når æggemassen hældes over:)

      Rigtig god fornøjese.

      Kh Dianna

  2. henning

    Er det svært at få fat i svinekæbe? Enhver slagter må da få nogen til overs af og til!! Og i kantinen hvor jeg arbejder, serveres der svinekæber hver anden uge! Men det er måske derfor, der ikke er nogen til overs 😉

    • Hej Henning
      Haha det har de helt sikkert, – men personligt har jeg ikke erfaring med at tørre dem selv;-)
      Guanciale er ikke det nemmeste at få fat på, da efterspørgslen nok ikke er så stor:) I de større byer er det ikke noget problem, men da alle skal kunne være med, er opskriften lavet med panchetta:)

      Dbh Dianna

  3. Jens Christian

    5 stars
    Sådan! Det er den autentiske og eneste måde at lave en carbonara på. Den ser rigtig lækker ud .

    • Hej Jens Christian

      Jeg er simpelthen så enig, og den smager vidunderligt 🙂
      Tusind tak for din besked, og rigtig god aften 🙂

      Dbh Dianna

    • Marie Louise

      Jeg havde en super ærgerlig oplevelse med denne opskrift. Jeg havde sænket antal personer der skulle laves til. Dog opdager jeg til sidst når jeg næsten er færdig med retten, at der er en del væske i retten og opdager så at mængderne på kogevand som skulle tilføjes ikke ændrer sig efter antal personer – hverken i teksten eller ingrediens listen. Jeg undrer mig over at når der står mængder i en opskrift og man kan justere antal personer der skal laves til, at alle mængder ikke ændres. Dog smagte den stadig godt, men super ærgerligt og kritisk hvis man skal lave til fx kun 1 person. Skriver dette så andre ikke ender i samme situation, eller at opskriften måske ændres så fejlen ikke kan begås.

      • Hej Marie Louise

        Det er super ærgerligt, – øv.

        Men desværre er systemet indrettet sådan, at den kun opdaterer ved de ingredienser der står med mængde under “antal/mængde betegnelsen”, – kogevandet stod kun som del af tekstfelter. Det har jeg dog ændret nu, så den også ændrer mængde:) MEN… Selve teksten under fremgangsmåde er ikke “aktiv”, derfor tilretter den IKKE mængder der der står beskrevet – heller ikke selvom du ændre til 1-2 eller 3 personer. Det er desværre sådan systemet er lavet, så der skal man selv sørge for at ændre det.

        Rigtig dejlig dag.

        Dbh Dianna

  4. 5 stars
    Uden tvivl verdens bedste Carbonara opskrift, og jeg har virkelig prøvet mange Har lavet den 2 gange den sidste uge

    • Hej Trine

      Eeeej er det rigtigt, – åhhh hvor gør det mig glad at høre 🙂
      Tusind tusind tak for din dejlige besked 🙂

      Rigtig god dag 🙂

      Kh Dianna

  5. Louise

    Vi har lige lavet din opskrift..
    Den så også mega lækker ud, men hold da op hvor er det salt, vi kunne næsten ikke spise det..
    Det må være panchetta’en.. har ikke brugt det før, har altid bare brugt alm bacontern..
    Min søn som plejer at elske carbonara, ville slet ikke spise det..

    • Hej Louise
      Det lyder virkelig mærkelig, – det har jeg aldrig oplevet før, og jeg har lavet den mange gange, – og jeg har heller ikke hørt det fra andre:)
      Er du mon kommet til at tilsætte salt til retten under tilberedning? For det skal der ikke:)

      Jeg tror bestemt ikke pancetta er mere salt end bacon, – så mit bedste bud er at der måske er tilsat salt til retten:)

      Dbh Dianna

  6. 5 stars
    Dejlig opskrift
    Hvad kan man erstatte pastavandet med når man som jeg bruger glutenfri spaghetti?
    Hilsen Rikke

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)