Rørt tatar – Klassisk opskrift med okseinderlår, grov sennep og løg

Rørt tatar

Rørt tatar – Klassisk opskrift med okseinderlår, grov sennep og løg
Rørt tatar
Opskrift på lækker rørt tatar af okseinderlår.
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Rørt tatar – klassisk og enkel opskrift.

Der er noget helt særligt over en klassisk rørt tatar – og her får du min helt enkle version, hvor de gode råvarer får lov at tale for sig selv.

Tataren er lavet på okseinderlår, jeg har brugt wagyu der er så lækkert og smagfuldt, der er skåret i små tern, og rørt sammen med finthakket skalotteløg, purløg, god olivenolie og grovkornet sennep. Smagt til med salt og friskkværnet peber – simpelt og virkelig lækkert.

Server tataren på et stykke sprødt ristet brød, som en lækker forret – eller som hovedret med sprøde pommes frites og en god mayonnaise. Prøv f.eks. en trøffelmayo eller en cremet estragonmayo – det spiller bare.

Den her opskrift er klassisk i sit udtryk, men der er masser af plads til at sætte dit eget præg – og herunder får du mine bedste idéer til variationer og smagstilsætning.

Smag din tatar til – og giv den dit eget twist

Den klassiske tatar er skøn som den er – men den er også det perfekte lærred for nye smagsnuancer, og du kan nemt tilpasse den efter servering, årstid eller humør.

Hak groft eller fint
Du bestemmer selv, om du vil have tataren grofthakket for mere struktur, eller finere for en mere cremet oplevelse.

Smag til med flere ingredienser
Prøv f.eks. at tilføje:

  • Hakkede kapers
  • Hakket persille
  • Hakket frisk estragon
  • Revet eller hakket peberrod
  • Små tern af cornichoner

Rør tataren med:

  • En eller to æggeblommer
  • En smule mayonnaise
  • En sjat Worcestershiresauce
  • Eller lidt dijonsennep for ekstra kant

Mangler du syre?
Et par dråber balsamicoeddike kan give et fint modspil, især hvis du ikke bruger kapers eller syltede elementer.

Uanset hvordan du vælger at sammensætte din tatar, så smag den til, så den passer til måden, du serverer den på – og nyd den straks, mens den er helt frisk.

Rørt tatar – Klassisk opskrift med okseinderlår, grov sennep og løg

Rørt tatar

Opskrift på lækker rørt tatar af okseinderlår.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Fransk
Nøgleord: Oksekød, Tatar
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal2 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Rørt tatar – den enkle

  • 300 g okseinderlår
  • 1 1/2 spsk olivenolie
  • 1 spsk wholegrain sennep
  • 2 spsk purløg, finthakket
  • 2 spsk skalotteløg, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Ristet brød
  • Sprøde pommes
  • Trøffelmayo eller estragonmayo

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Puds kødet fri for eventuelle urenheder og skær det i små tern.
  • Vend det med olivenolie, sennep, purløg og skalotteløg, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Server din tatar på sprødt brød eller med sprøde pommes – toppet med en god trøffelmayo eller estragon mayonnaise.

Forslag til variationer – Smag til

  • Prøv at tilsætte f.eks. hakkede kapers, estragon, hakket peberrod eller cornichoner.
  • Du kan også røre din tatar med en æggeblomme eller to, med en smule mayonnaise, worcestershiresauce eller dijon.
    Lidt balsamicoeddike kan tilføre syre, hvis du ikke har nogle syrlige elementer i din tatar.
  • Smag til alt efter type af servering.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)