Denne rødvinsglace er den perfekte ledsager til alt fra bøffer og stege til andre hovedretter, hvor en intens og smagfuld glace gør hele forskellen.
Glacen er kogt ind med rødvin, fond og aromatiske smagsgivere, der tilsammen skaber en kraftfuld og delikat glace.
Rødvinsglacen er nem at lave, og resultatet er en sauce, der virkelig løfter dine retter. En ekstra bonus er, at du kan fryse den ned i små portioner, så du altid har en lækker glace klar til brug.
Brug den som prikken over i’et på din middag – den vil med garanti imponere dine gæster og forkæle dine smagsløg.
Ønskes den “tykkere” kan du tilføje en smule maizena, – men vent til smørret er tilsat. Smørret tykner saucen og udvikler smagen.
Rødvinsglace – Ikke en rødvinssauce
Vær opmærksom på at opskriften er på en rødvinsglace – ikke en rødvinssauce. Konsistensen er derfor også tyndere, og smagen meget kraftigere og mere intens.
Smørret jævner saucen, men det er vigtigt at saucen er kogende varm når smørret piskes i, og det er vigtigt at smørret er iskoldt. Pisk grundigt imellem hver smørklat, så får du en lækker blød glace.
Hvilken rødvin til rødvinsglace?
Det er vigtigt at du vælger en rødvin med en god volumen, helst en tør/halvtør og absolut ikke sød. Undlad de helt billige flasker – resultatet vil blive derefter.
Der er dog heller ingen grund til at købe en dyr vin overhovedet, men gå efter en kraftig rødvin så du sikrer en god dybde i din glace.
Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah er gode bud på vine der kan skabe en god base for din rødvinsglace.

Rødvinsglace
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 skalotteløg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 1 stilk
rosmarin
- 3/4 dl god mørk balsamico
- 1 flaske rødvin
- 1 l oksebouillon
- 50 g koldt smør, skåret i tern
- Olie til stegning
- Friskkværnet peber og evt. salt
- Evt. sukker eller honning
Sådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt rosmarin og varm det med i et par minutter. Krydr med friskkværnet peber.
- Tilsæt balsamicoeddiken, og lad den reducere til den tykner.
- Hæld rødvinen over og lad den koge ind i 10-15 minutter ved god høj varme.
- Tilsæt bouillonen, og lad din rødvinsglace reducere ved god høj varme til cirka 3 deciliter. *Bemærk: 3 dl pr portion du laver – laver du dobbelt portion er det 6 dl osv.
- Sigt saucen igennem en finmasket sigte, og hæld den tilbage i gryden. Varm den godt igennem i yderligere 10 minutter, ved høj varme.
- Monter saucen med det kolde smør (pisk det kolde smør i saucen). Pisk én terning i ad gangen, og pisk grundigt mellem hver klat smør.Smørret får glanen til at tykne, skulle den stadig være for tynd til din smag, kan du jævne den med en smule maizena rørt med vand.
- Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. en smule honning eller sukker, hvis der er behov for det.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


Jeg har købt 180ml okse fon. Kan det suppleres op med vand til 1ltr og erstatte bouillon?
Hej Sanne
Jeg tænker godt du kan spæde din fond op med vand, da fond er mere kraftigt i smagen end bouillon. Jeg vil blot nøjes med en 7 dl vand til de 180 ml fond, – men hæld blot samme mængde rødvin på, – det kan den godt klare Fond du køber er oftest ikke saltet, – men vent alligevel med at salte og smage til, til sidst
God fornøjelse og rigtig god weekend
De bedste hilsner
Dianna
Ville det være muligt at lave saucen dagen før, og så varme den op og montere den inden servering?
Hej Frederik
Det kan du sagtens gøre, – varm saucen godt op, skru ned for blusset og monter med smør, – så er den lige som den skal være
Rigtig glædelig jul
De bedste hilsner
Dianna
Jeg har købt færdig rødvinsglace og frosset det ned i mindre portioner.
Og til sovsen har jeg taget 2 dl op. Hvad er næste trin? Vi bliver 6.
Mvh
Marianne
Hej Marianne
Uha den er svær, – for jeg ved ikke om glacen du har købt er klar til servering eller om den skal monteres med smør (eller fløde hvis man foretrækker den mere som sauce).
Så mit bedste råd er simpelthen at du lige smager på den, – måske den skal koges en smule ind og have en smørklat på 25 gram inden servering, – og måske den bare er klar til servering som den er:)
God fornøjelse:)
De bedste hilsner
Dianna
Hvad betyder det at monter sovsen med smør ?
Hvis jeg skal fryse den , skal det så gøres uden smør ?
Hilsen Helle
Hej Helle
At montere saucen med smør, betyder egentlig bare at man tilsætter smør – det er et lidt gammeldags udtryk;-)
Jeg ville fryse den uden smør ja, og så tilsætte smør inden serverings er det derimod en rest du har tilbage, så kan den sagtens fryses med smør:)
Kh Dianna
Hvilken slags rødvin benytter du ?
Hej David
Jeg bruger egentlig bare det jeg har stående.
Den må ikke være for mild og ikke for kraftig, – så en god ting derimellem 🙂
Dbh Dianna
Hvor længe skal den reducere ca?
Hej Christian
Det kommer helt an på hvor høj varme du kører den ved, så hold øje undervejs 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna
Jeg er spændt på at bruge din opskrift til nytårsmiddagen og måske også jul…jeg vil i hvert fald lige spørge dig, om jeg kan bruge glacen som en form for base til at lave julesauce med sammen noget andesky. Eller er det to for forskellige sauce projekter? 🙂
Hejsa
Uhhh det tør jeg ikke svare på hvordan det vil blive.
Personligt foretrækker jeg en traditionel andesauce med fløde i – hvor denne glade kun monteres med smør 🙂
Kh Dianna
Hej
Min glace er blevet mega tynd, hvordan undgår jeg dette?
Hej Freja
Det lyder som om den skulle have kogt mere ind 🙂
Har du pisket smør i den også?
Alternativt må du putte en smule saucejævner i den – eller koge den mere ind 🙂
Kh Dianna
Hej! Jeg skal prøve at lave din glacé til min runde fødselsdag, og har i den forbindelse et (dumt) spørgsmål.
Når du skriver en liter bullion, er det så blot bullion terning opløst i vand, eller er det noget specielt du køber?
Glæder mig til at prøve opskriften! 🙂
Hej Cecilia
Ihhh hvor dejligt 🙂
Du kan bruge begge dele faktisk. En oksefond er ikke altid at få fat i, i supermarkederne, men den er mere kraftig i smagen end terningerne du opløser.
Men begge dele kan bruges, og jeg bruger ligeså ofte terninger som fond – det kommer lidt an på hvad jeg har i huset 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge plantebaseret smør, i stedet for almindelig smør?
Hej Caroline
Altså det tanker jeg godt, men har desværre ikke prøvet 🙂
Kh Dianna
Hej søde Diana.
Har lige lavet din glace og har reduceret den godt ned til 3-4 dl., men den er lige så tynd som p*s 🙁 Hvad kan der være galt? Jeg kan næsten ikke koge den mere ind for så er der ikke nok. Tak for virkelig gode opskrifter! Og godt nytår til dig og din familie 🙂
Hej Nina
Sikken en skam altså. Forstår det ikke, har lavet den mange gange før.
Jeg må simpelthen tage den slavisk igennem og notere alt, og få opdateret opskriften med mere info 🙂
Rigtig godt forsinket nytår 🙂
Kh Dianna
Det er den bedste opskrift på sauce nogensinde. Vi bruger gerne en Zinfandel, bytter løg ud med skalotteløg og jævner den til en sauce. 5 stjerner ud af 5 virker ikke som nok til denne her opskrift ✨
Hej Sarah
Det gør mig simpelthen så mega glad at høre:) Tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna