Rødbede salat med ruccola, quinoa og feta
Opskrift på nem og lækker salat med ruccola, rødbede, quinoa og feta, - overhældt med en skøn dressing.

Nem og super lækker salat med sprød ruccola, rødbeder, quinoa og feta, – overhældt med en skøn dressing/marinade med bl.a. dijon, balsamico og honning. Mættende og med masser af dejlig smag.
Server den som tilbehør til grillen for 4 personer eller som en skøn måltidssalat for 2 personer.

Rødbede salat med ruccola, quinoa og feta
Opskrift på nem og lækker salat med ruccola, rødbede, quinoa og feta, – overhældt med en skøn dressing.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 3 store håndfulde ruccola
- 160 g tilberedte rødbeder skåret i små tern, – f.eks. rester af bagte eller dampede Jeg bruger Bonduelle mini pack beetroots
- 3/4 dl rød quinoa
- 100 g feta
- 1 håndfuld bredbladet persille, i små buketter
- 1 håndfuld pekan nødder
Dressing
- 1/4 dl olivenolie
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk honning
- 2 spsk mørk balsamico, gerne creme eller glace
- 1 spsk citron
- Salt og peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Dressing
- Rør dijon, honning, citron og balsamico samme i en skål.
- Pisk olien i, lidt ad gangen, med en piskeris, – og tilsæt først mere olie når du har pisket det godt sammen. På den måde sikrer du en lækker cremet dressing der ikke skiller.
- Smag dressingen til med salt og peber.
Salaten
- Kog quinoaen som beskrevet på pakken, dræn for væde i en sigte og skyl i rigeligt koldt vand.
- Fordel ruccolasalt og kviste af bredbladet persille i en dyb tallerken og top med quinoa, – vend det godt rundt.
- Drys med rødbedetern og top med pekan nødder og feta.
- Hæld en smule af dressingen over salaten og server resten i en skål ved siden af.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Hvordan undgår man at rødbede farven smitter af på fetaost, så man får en salat med lyserød fet ?
Hej Ulla
Jeg lader rødbede ternene suge på lidt køkkenrulle, det fjerne det meste af farven 🙂
Kh Dianna
skal rødbederne bages i ovnen først?
Hej Helle
Ja du kan både bruge bagte eller kogte rødbeder 🙂
Kh Dianna