Rodfrugtmos med rigeligt smør
Opskrift på en fantastisk rodfrugt mos med masser af smag

Denne her rodfrugtmos er bestemt ikke en af de sundeste, og man kan selvfølgelig erstatte noget af smørret med kogevand fra rodfrugterne. Men når det så er sagt, så kan denne variation altså virkelig noget. Når vi laver denne udgave med rigelig smør serverer vi den som tilbehør til f.eks. en lammekølle, en rød steg eller lignende, hvor der også er andet tilbehør. Man får derfor ikke en kæmpe portion, og så er det jo okay med lidt mere smør, ikk?

Rodfrugtmos med rigeligt smør
Opskrift på en fantastisk rodfrugt mos med masser af smag
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 300
gram knoldselleri
- 600 g
kartoffel
- 200 g
persillerod
- 150 g
smør
-
Evt. lidt kogevand
-
Salt og hvid peber
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
- Skræl grøntsagerne og skær dem ud i større tern.
- Kog rodfrugterne i rigeligt usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og gem lidt til at justere konsistensen.
- Tilsæt smørret og lad det smelte under omrøring. Brug et piskeris til at piske rodfrugterne godt sammen til en grov mos. Ønsker man en finere mos kan man bruge en elpisker, men vi foretrækker den grov.
- Smag til med salt og hvid peber og server straks.
Noter
Skål fra Würtz keramik