Opskrift på den lækreste pulled chicken, - saftigt og smagfuld.Perfekt i en pulled chicken burger, pitabrød, wraps eller på pizza.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Amerikansk, Dansk
Nøgleord Simre mad
Samlet tid 3 timertimer15 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Pulled chicken
1,2kgkyllingebryst
Olivenolie
Pulled chicken rub
2spsksød paprika
2spskrørsukker eller brun farin
1spskgroft salt
1/2spskspidskommen
1/2tskløgpulver
1/2tskhvidløgspulver
1/2tskmild chili
1/2tskcayennepeber
1/2tskfriskkværnet peber
Sådan gør du
Pulled chicken
Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med staniol.*Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, - men det er ikke et must.
Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.HUSK at lade stanniolen blive på fadet, - det gør at kyllingen nærmest "damper" sig mør, og bliver rigtig lækker saftig.
Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, - og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.*Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, - noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, - det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.