
Pizza er noget vi elsker herhjemme, og vi elsker at eksperimentere med fyldet og laver gerne forskellige pizzaer hver gang.
På billedet ser du vores lækre pizza med trøffel og 3 slags ost der er gået hen og blevet en stor favorit, – blandt de voksne herhjemme.
Herunder finder du opskriften på en nem og hurtig pizzadej der giver en lækker sprød bund.

Pizzadej
Ingredienser
- 600 g
god pizzamel
- 20 g gær (10 g hvis du lader dejen langtidshæve, - min. 8 timer på køl men gerne natten over)
- 4 dl
lunken vand
- 2 spsk
olivenolie
- 1 1/2 tsk
salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og rør derefter dejen grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hurtig hævning - med 20 g gær
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
- Del dejen i 4 lige store stykker og rul dem ud i fine cirkler på ca. 30 cm.
Langtidshævet på køl - 10 g gær
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 min.
- Del dejen i 4 lige store stykker, tril hvert stykke til en bolle og læg dem på et spækbræt. Beklæd brættet med film så der ikke kommer luft ind til dejen, og stil det nu på køl i mindst 6-8 timer, - gerne natten over.
- Tag spækbrættet ud af køleskabet, og lad dejen få lidt varme på køkkenbordet, stadig med film over, i minimum 20 min. inden de rulles ud i cirkler på ca. 30 cm.
- Top pizzaerne som ønsket og bag dem i ca. 15 min. ved 250 grader.
Hvorfor bruger i ikke <surdejsbiga i jeres pizzadej ? Jeg bruger det selv og syntes det giver en fantastisk bund.
Tak for alle jeres gode opskrifter.
Hej Ingrid
Jeg henviser næsten altid til min “almindelig sprød pizzabund” da min erfaring fra spørgerunde på bl.a. Instagram fortæller mig at der er rigtig mange der ikke bager med surdej/biga. Derimod er der mange der er vilde med koldhævning, der også giver en skøn bund. Men jeg er også vild med min “biga bund”, skøn smag fra surdejen
Rigtig glædelig jul m
De bedste hilsner
Dianna
Hej,
Hvilket pizzamel bruger du selv?
Mvh Cecilie
Hej Cecilie
Jeg bruger gerne Il fornaio, men er netop begyndt at forsøge mig med en pizzamel fra mærket caputo, – den er virkelig også lækker 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Kan pizzadejen fryses?
Hej, kan dejen fryses og tak for en inspirerende platform
Hej Sabrina
Tusind tak for din besked 🙂
Jeg har faktisk ikke selv prøvet, men ved at man sagtens skulle kunne fryse pizzadej, det skal dog gøres fær hævning 🙂
Kh Dianna