Opskrift på nem pizzadej der giver lækre sprøde og luftig bunde.Denne opskrift giver til 4 pizzaer.
Ret Brød, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Hjemmelavet pizza, Pizzadej
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna Brinch
Ingredienser
600g
god pizzamel
20ggær(10 g hvis du lader dejen langtidshæve, - min. 8 timer på køl men gerne natten over)
4dl
lunken vand
2spsk
olivenolie
1 1/2tsk
salt
Sådan gør du
Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen og rør derefter dejen grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hurtig hævning - med 20 g gær
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
Del dejen i 4 lige store stykker, form dem til boller og lad dem efterhæve i 30 minutter under et klæde.Rul eller mas dejen ud i cirkler på ca. 30 cm.
Langtidshævet på køl - 10 g gær
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 min.
Del dejen i 4 lige store stykker, tril hvert stykke til en bolle og læg dem på et spækbræt, på en bageplade beklædt med bagepapir eller en hævekasse. *Bruges spækbræt eller bageplade beklæd dette løst med film så der ikke kommer luft ind til dejen. Stil det nu på køl i mindst 6-8 timer, - eller gerne natten over. Husk at drysse toppen med mel.
Tag spækbrættet ud af køleskabet, og lad dejen få lidt varme på køkkenbordet, stadig med film over, i minimum 20 min. inden de rulles/ mases ud i cirkler på ca. 30 cm.
Top pizzaerne som ønsket og bag dem i ca. 15 min. ved 250 grader.