
Pastasalat med cremet pestodressing – Skøn som tilbehør eller måltidssalat.
Denne pastasalat med cremet pesto-dressing er både ultra nem og virkelig lækker.
Den er lavet med pasta, sprød bacon, majs, ærter, agurk, rødløg, peberfrugt og cremet feta – vendt i en dressing af creme fraiche og grøn pesto, smagt til med friskpresset citron, salt og friskkværnet peber. Brug den pesto du foretrækker – jeg har brugt en rød pesto med soltørrede tomater, men du kan også bruge grøn pesto eller rød pesto med peberfrugt.
En enkel, men super smagfuld pastasalat, som både er frisk, fyldig og dejligt cremet.
Det bedste er, at du nemt kan variere salaten alt efter, hvad du har i køleskabet. Brug de grøntsager, du kan lide eller har liggende – og salaten kan holde sig lækker på køl i et par dage, så den er perfekt til både aftensmad, frokost eller madpakken dagen efter.
Pastasalat til alt fra grill til madpakke
Denne pastasalat er et oplagt valg til sommerens grillbord, hvor den både kan serveres som tilbehør eller stå alene som en måltidssalat. Den fungerer også perfekt som en hurtig frokost eller som en del af madpakken – især fordi den holder sig frisk og cremet, selv dagen efter. En klassiker, der altid falder i god smag både hos børn og voksne.

Pastasalat med cremet pestodressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g bacon, skåret i tern
- 250 g pasta, rå vægt
- 140 g majs, drænet for væde
- 175 g ærter, optøet
- 1/2 agurk, skåret i tern
- 1 lille rødløg, skåret i strimler
- 1 rød peber, skåret i tern
- 150 g feta, skåret i tern
Dressing
- 3 dl creme fraiche, gerne 9%
- 3-4 spsk rød pesto
- 1-2 spsk friskpresset citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
- Steg baconen sprød på en pande, evt. i en smule olie, og lad den suge på lidt køkkenrulle.
- Kog samtidig pastaen som beskrevet på pakken, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hæld pasta, grøntsager, bacon og feta i en skål, top med dressingen og vend det godt sammen.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og top evt. salaten med en smule mikrogrønt eller lignende.