
Denne opskrift på pasta med svampe og soltørrede tomater er en sand smagsoplevelse og samtidig super nem at lave.
Kombinationen af de saftige svampe og de intense soltørrede tomater giver en dyb og fyldig smag, der får smagsløgene til at danse. Retten rundes af med parmesan, frisk spinat og et strejf af aromatisk basilikum, hvilket gør denne pastaret både lækker og tilfredsstillende.
Perfekt til en hurtig hverdagsmiddag, hvor der stadig skal være masser af smag på tallerkenen – en skøn vegetarisk pasta.
Denne pastaret er ikke bare nem at lave, men også fyldt med ingredienser, der komplementerer hinanden på bedste vis.
Server den med et drys ekstra parmesan og friskkværnet peber, og nyd et skønt måltid, der kan imponere selv på en travl dag.

Pasta med svampe og soltørrede tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g brune champignon, skåret i skiver
- 2 skalotteløg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 100 g soltørrede tomater, skåret i tern
- 1 1/2 dl hvidvin
- 2 1/2 dl fløde
- 70 g parmesan, fintrevet
- 400 g pasta
- 7 stilke frisk basilikum
- 75 g baby spinat
- Salt og friskkværnet peber
- Olie – gerne fra tomaterne
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie op på en pande, og steg svampene til de er let gyldne. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt løg, hvidløg og soltørrede tomater, og steg med til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge godt ind.
- Hæld fløden ved sammen med parmesanen, og lad sauce simre imens pastaen koges al dente.
- Rør spinat og basilikum i saucen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend pastaen i saucen og juster evt. konsistensen med pastavand.
- Top evt. med ekstra parmesan inden servering.

Ærligt talt en ret kedelig ret uden særligt meget smag. Jeg kommer ikke til at lave den igen.
Hej Malte
Sikken en skam du synes det. Både svampe, soltørrede tomater og parmesan synes jeg ellers giver masser af smag og umami 🙂
Rigtig god dag:)
Dbh Dianna
Super lækker pasta, og dejlig simpel:-)
Kan kun anbefale den, man skal blot huske at brug nok salt og peber. Retten kan godt tåle generøs brug af krydderierne uden at komme til at smage af salt. Vi laver den helt sikkert igen.
Hej Iris
Det er jeg virkelig glad for at høre – tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna