Pasta med salsiccia, græskar og salvie – cremet efterårspasta uden fløde.
Der er noget særligt over efteråret og dets råvarer – lidt ligesom der er forår og sommer. Denne her pasta med salsiccia, græskar og salvie er indbegrebet af comfort food, når det er allerbedst.
Retten er både enkel og fuld af smag – en cremet, fyldig pasta lavet helt uden fløde. Den laves med hokkaido-græskar, som er i sæson netop nu, og som giver retten en naturlig sødme og en fantastisk cremet konsistens.
Jeg starter med at brune salsicciaen godt af på panden, så den får masser af smag. Derefter steges løg, hvidløg og små tern af Hokkaido sammen med smør og frisk salvie, inden jeg tilsætter hvidvin og bouillon, som får lov at koge ind, til græskaret er mørt og lækkert.
Når græskaret er klart, moses det let direkte på panden – ikke helt ud, der må gerne være små stykker tilbage, så du får både struktur og cremethed i saucen. Derefter vendes den stegte salsiccia tilbage, og den nykogte pasta tilsættes sammen med friskrevet parmesan og pastavand. Det hele vendes, indtil du har en blød, cremet og silkeagtig sauce, der binder sig om pastaen, men uden at være tung.
Jeg smager til med citronsaft, salt og friskkværnet peber og topper retten med sprødstegte salvieblade – det ser smukt ud, og den sprøde salvie giver lige det ekstra. En ret, der smager af efterår, varme og kærlighed – lige som det skal være, når dagene bliver kortere, og man har lyst til noget, der varmer helt ind i sjælen.

Pasta med salsiccia, græskar og salvie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g salsiccia
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 350 g hokkaido, skåret i små tern
- 25 g smør
- 20 friske salvieblade, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 1 dl kyllingebouillon
- 400 g pasta
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og riskkværnet peber
- Olivenolie
- Pastavand
- Evt. friterede salvieblade*
Sådan gør du
- Varm en sjat olie på en panden, og brun salsiccia farsen godt af. Læg det til side på en tallerken.Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mas det mellem fingrene.
- Steg løgene klare på samme pande, og tilsæt derefter græskar og hvidløg.
- Smid smørret på panden, og steg videre i 5 minutters tid, ogtilsæt derefter den friske salvie. Vend det godt sammen.
- Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind, og tilsæt derefter bouillonen. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Lad de simre til græskarret er mørt.
- Kog samtidig pastaen al dente som beskrevet på pakken.
- Når græskarret er mørt moses det groft med f.eks. en gaffel på panden, og salsicciapølsen røres herefter i. Du behøver ikke få fat i det hele, der må gerne være godt med tekstur.
- Hæld pastaen på panden sammen med parmesanen og en sjat pastavand, og vend det hele godt sammen. Tilsæt mere pastavand til du opnår en lækker blød og cremet konsistens.
- Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber inden servering.
*Friteret salvie – Valgfri
- Jeg topper min græskar og salsiccia pasta med friteret salvie. Det er enkelt og super dekorativt.
- Varm et par centimeter smagsneutral olie i en lille kasserolle til den når en temperatur på ca. 170-180 grader.
- Læg salvieblade eller kviste i den varme olie, og friter dem lynhurtigt. Tag dem derefter op med en hulske eller pincet og læg dem på fedt sugende papir. Så har du sprød friteret salvie.Salvien skal op af olien inden den bliver misfarvet, den er flottest når den har den friske grønne farve. Bliver den misfarvet er olien for varm, eller salvien er friteret for længe.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


