Opskrift på den lækreste efterårs pasta med krydret salsiccia, hokkaido og frisk salvie.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord efterårs mad, Græskar, Pasta
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 721kcal
Ingredienser
300gsalsiccia
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
350ghokkaido, skåret i små tern
25gsmør
20friske salvieblade, finthakket
1dlhvidvin
1dlkyllingebouillon
400gpasta
50gparmesan, fintrevet
1/2citron, saften heraf
Salt og riskkværnet peber
Olivenolie
Pastavand
Evt. friterede salvieblade*
Sådan gør du
Varm en sjat olie på en panden, og brun salsiccia farsen godt af. Læg det til side på en tallerken.Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mas det mellem fingrene.
Steg løgene klare på samme pande, og tilsæt derefter græskar og hvidløg.
Smid smørret på panden, og steg videre i 5 minutters tid, ogtilsæt derefter den friske salvie. Vend det godt sammen.
Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind, og tilsæt derefter bouillonen. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Lad de simre til græskarret er mørt.
Kog samtidig pastaen al dente som beskrevet på pakken.
Når græskarret er mørt moses det groft med f.eks. en gaffel på panden, og salsicciapølsen røres herefter i. Du behøver ikke få fat i det hele, der må gerne være godt med tekstur.
Hæld pastaen på panden sammen med parmesanen og en sjat pastavand, og vend det hele godt sammen. Tilsæt mere pastavand til du opnår en lækker blød og cremet konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber inden servering.
*Friteret salvie - Valgfri
Jeg topper min græskar og salsiccia pasta med friteret salvie. Det er enkelt og super dekorativt.
Varm et par centimeter smagsneutral olie i en lille kasserolle til den når en temperatur på ca. 170-180 grader.
Læg salvieblade eller kviste i den varme olie, og friter dem lynhurtigt. Tag dem derefter op med en hulske eller pincet og læg dem på fedt sugende papir. Så har du sprød friteret salvie.Salvien skal op af olien inden den bliver misfarvet, den er flottest når den har den friske grønne farve. Bliver den misfarvet er olien for varm, eller salvien er friteret for længe.