Lun bønnesalat med grønne bønner
En skøn opskrift på en nem og lækker bønnesalat der kan tilberedes på små 20 min.

Ultra simpel og virkelig lækker bønnesalat med grønne bønner blancheret i smør og citron og toppet med ristede sesam.
Salaten er super nem og hurtig at lave, og så passer den som tilbehør til alle former for kød, grill og vegetarretter.

Lun bønnesalat med grønne bønner
En skøn opskrift på en nem og lækker bønnesalat der kan tilberedes på små 20 min.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
friske grønne bønner
- 25 g
smør
- 1/2
citron, saften heraf
- 3 spsk
sesam
-
Flagesalt
-
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Sådan gør du
- Rist sesam på en tør pande til de er let brunede og afgiver duft. Læg dem til side på en tallerken.
- Giv bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med letsaltet vand, – kog dem et par minutter.
- Hæld vandet fra og overhæld bønnerne med iskoldt vand til de er kølet helt af, så de beholder den smukke grønne farve. Dræn dem for væde i en sigte.
- Smelt smørret på en pande og tilsæt citronsaft. Hæld bønnerne over og lad dem blanchere et par minutter ved middel varme, – vend dem undervejs.
- Anret bønnerne i et fad, overhæld dem med smør/citron blandingen fra panden og top med ristede sesam, lidt flagesalt og evt. lidt persille.
Noter
Grønne bønner fra frost kan også bruges, de vil dog ikke få samme sprødhed som friske bønner, – derfor foretrækker jeg de friske til lige netop denne salat.

