En skøn opskrift på en nem og lækker bønnesalat der kan tilberedes på små 20 min.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
400g
friske grønne bønner
25g
smør
1/2
citron, saften heraf
3spsk
sesam
Flagesalt
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Rist sesam på en tør pande til de er let brunede og afgiver duft. Læg dem til side på en tallerken.
Giv bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med letsaltet vand, - kog dem et par minutter.
Hæld vandet fra og overhæld bønnerne med iskoldt vand til de er kølet helt af, så de beholder den smukke grønne farve. Dræn dem for væde i en sigte.
Smelt smørret på en pande og tilsæt citronsaft. Hæld bønnerne over og lad dem blanchere et par minutter ved middel varme, - vend dem undervejs.
Anret bønnerne i et fad, overhæld dem med smør/citron blandingen fra panden og top med ristede sesam, lidt flagesalt og evt. lidt persille.
Video
Noter
Grønne bønner fra frost kan også bruges, de vil dog ikke få samme sprødhed som friske bønner, - derfor foretrækker jeg de friske til lige netop denne salat.