Lime sorbet - Opskrift på blød og lækker limesorbet

Lime sorbet

Lime sorbet
Opskrift på blød og frisk lime sorbet.
Denne opskrift giver ca. 1 l is.

Blød og lækker lime sorbet, – super nem at lave og virkelig frisk og lækker.
Servere den som en mundfrisker mellem retterne når du har gæster, spis den som den er eller server den med knuste bastogne kiks i bunden af et glas, – friskt og lækkert.

Lime sorbet

Opskrift på blød og frisk lime sorbet.
Denne opskrift giver ca. 1 l is.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 450 g hvid sukker
  • 6-8 store limes, – ca. 2 1/2 dl lime saft og fintrevet skal af halvdelen
  • 1 1/2 pasteuriseret æggehvider

Sådan gør du

  • Varm vand og sukker op i en kasserolle til sukkeret er opløst, og lad det derefter køle helt af.
  • Riv skallen fint, af halvdelen af dine limefrugter, – måske lidt mere.
  • Halver limefrugterne og pres saften ud af disse til du har 2 1/2 dl limesaft. Har du ikke en citruspresser, bruger du blot hovedet af en ske til at mase mod frugtkødet. Det er vigtigt at dine limes er modne og bløde, ellers bliver det svært at presse nok saft ud af dem.
  • Sigt limesaften gennem en finmasket sigte ned i det afkølede sukkervand, og rør limeskallen i. Smag selv til om du ønsker mere limeskal i ismassen.
  • Piske æggehviderne stive med en håndmixer, og rør dem derefter sammen med ismassen. Æggehviderne vil typisk ryge til toppen, det er ok, – det hele bliver mixet godt sammen som isen fryser.
  • Hæld ismassen på din ismaskine, og kør til du har en lækker blød sorbet. Det tager lidt tid alt efter hvilken maskine du har, men den skal nok sætte sig. Undervejs kan du stoppe maskinen, og løbende røre æggehviderne ind i isen, – de søger som sagt gerne mod toppen indtil isen er begyndt at sætte sig.
  • Når isen har den rette bløde konsistens hælder du den i den ønskede form, dækker den til med en pose eller lignende og så i fryseren. Har du ikke en ismaskine hælder du ismassen direkte i formen, sætter den i fryseren og rører/skraber kanterne en gang i time, – til isen har sat sig.
  • Server isen som en lille mundfrisker mellem retterne, i en skål på en varm sommerdag, – eller som her hvor den er serveret med knuste bastogne kiks i bunden af et glas og toppet med citronmelisse og limeskal.
Lime sorbet - Opskrift på blød og lækker limesorbet
Lime sorbet – Opskrift på blød og lækker limesorbet
Lime sorbet - Opskrift på blød og lækker limesorbet
Lime sorbet – Opskrift på blød og lækker limesorbet
Lime sorbet - Opskrift på blød og lækker limesorbet
Lime sorbet – Opskrift på blød og lækker limesorbet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*