Koldhævet madbrød i foliefad
Opskrift på det lækreste madbrød tilberedt i foliefad, - luftigt og lækkert.Denne opskrift giver til et stort foliefad.

Virkelig nemt og super lækkert madbrød tilberedt i foliefad, – krummen er lækker saftig og luftig og med en dejlig sej skorpe.
Jeg er vild med at bage madbrød, og variere med og uden surdej, koldhævet og hurtig hævet, – mulighederne er så mange og brødene smager meget forskelligt.
Dette er mit foretrukne koldhævede madbrød, det smager så godt og er ufattelig nemt at lave.

Koldhævet madbrød i foliefad
Opskrift på det lækreste madbrød tilberedt i foliefad, – luftigt og lækkert.Denne opskrift giver til et stort foliefad.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 15 g
gær
- 4 1/2 dl
koldt vand
- 1/2 dl
olivenolie
- 500 g
hvedemel
- 1 tsk
salt
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt olie.
- Bland salt og mel og rør det ind i dejen, tilsæt lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
- Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
- Rør dejen i 10-15 min., til den slipper kanterne og har samlet sig.
- Smør en skål eller bøtte med lidt olivenolie, læg dejen heri, læg låg på og stil den på køl natten over.
- Tag dejen ud og lad den vågne på køkkenbordet 1/2 time.
- Smør et foliefad med lidt olie og læg dejen heri, fold det ind over hinanden et par gange og træk det derefter i hjørnerne så det kommer godt ud i siderne af fadet. Lad det efterhæve i yderligere 30 min.
- Bag brødet i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20-22 min. til brødet har en kerne temperatur på ca. 98 grader. Bag gerne med damp eller placer en skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme skønne effekt.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 289 kcal
Protein (g) : 7g
Fedt (g) : 7g
Kulhydrat (g) : 48 g
Mættede fedtsyrer : 1 g
Sukkerarter : 0.2 g
Salt : 296 mg
Uhm…Lyder lækkert. Vil dog lige høre om du har prøvet at udskifte noget af melet med grovere mel? Og hvor stor er formen cirka?