
Lækkert sprødt knækbrød fyldt med frø og kerner der indeholder en masse gode kostfibre og sunde olier.
Det er så nemt at lave knækbrød, og smagen er bare så meget bedre end det du kan købe i butikkerne.
Det tager 2 min. at røre dejen sammen, rul ud og bag, – nemt og hurtigt. Jeg foretrækker at bage knækbrødet i almindelig ovn af 2 omgange, altså en plade ad gangen, men det kan man gøre som man vil.

Knækbrød med chia og birkes
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 tsk
bagepulver
- 3 1/2 dl
hvedemel
- 2 tsk
salt, fint
- 1 1/2 dl
havregryn
- 1 dl
solsikkekerner
- 1 dl
lys sesamfrø
- 1 dl
chia frø
- 1 dl
hørfrø
- 1/2 dl
hampefrø
- 2 dl
vand
- 1 dl
raps eller olivenolie
-
Lys og mørk birkes til toppen
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt derefter vand og olie og rør det sammen med en ske eller gaffel.
- Del dejen i to og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir så det cirka fylder en bageplade hver – cirka 3 millimeter tykt.
- Drys med lys og mørk birkes, og kør forsigtigt håndfladerne over så de bliver mast let ned i dejen.
- Placer bagepapiret på en bageplade og rids dejen i ønskede størrelser. Jeg bruger en pizzaskærer.
- Bag hver portion i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 20 minutter.
- Lad dine knækbrød afkøle på en rist inden de pakkeri en lufttæt beholder.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Jeg elsker de her knækbrød❤️
Hej Laila
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna