
Opskrift på Klassiske Frikadeller – Saftige & Smagfulde Som i Gamle Dage
Genoplev smagen af barndommens klassiske frikadeller med denne lækre opskrift, der garanterer saftige og smagfulde resultater hver gang. Dette er den ultimative guide til at skabe ægte danske frikadeller, der vil få din mund til at løbe i vand, og som du aldrig vil blive træt af.
Oplev glæden ved perfekt pandestegte frikadeller, der kan nydes på utallige måder. Server dem traditionelt med brunsauce, kartofler og surt, eller prøv dem sammen med en frisk kartoffelsalat, på et stykke rugbrød, eller som en del af en uimodståelig frikadellesandwich. Se mine forslag til servering og lad dig inspirere
Min opskrift på frikadeller bruger en klassisk kalv/flæsk blanding, men du kan nemt tilpasse den til din smag ved at bruge svinekød. Hemmeligheden bag de bedste frikadeller ligger også i krydringen; vi holder os til salt og peber, men du kan eksperimentere med allehånde, hakket persille eller dine egne yndlingskrydderier for at sætte et personligt præg på din frikadellefars.
Denne opskrift sikrer, at der er nok til rester til frokost dagen efter – fordi når du først har gang i frikadellepanden, hvorfor så ikke lave en ekstra portion?
Find inspiration til andre frikadelle opskrifter her: Opskrifter på frikadeller

Klassiske frikadeller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
De bedste gammeldags frikadeller
- 800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
- 1 stort løg - finthakket, revet eller blendet
- 2
æg
- 1 1/2 dl
sødmælk
- 1/2 dl rasp
- 2 tsk groft salt
-
Friskkværnet peber
- Smør og rapsolie til stegning
Sådan gør du
De bedste gammeldags frikadeller
- Rør kødet godt sammen med saltet, - helst på en røremaskine, og ellers med en håndmixer eller grundigt i hånden.
- Bland derefter de resterende ingredienserne sammen med kødet, krydr med rigeligt peber og rør farsen godt sammen. Hvis farsen er for tør kan du tilsætte lidt ekstra mælk, og er den for lind kan du tilsætte lidt ekstra rasp. Har farsen været frossen kan den godt have ekstra væde i sig, - vær opmærksom på det.Lad gerne farsen trække 15-20 minutter inden frikadellerne steges.
- Smelt en god klat smør sammen med lidt rapsolie på en pande ved middel varme, og lad det bruse let op.
- Dyp en spiseske i fedtstoffet fra panden, og form frikadellerne med skeen og håndfladen. Steg frikadellerne til de er gylden på begge sider, - ca. 5 min. på hver side ved middel varme.Læg løbende frikadellerne i et fad og dæk det med folie så de holder sig lune.
Noter


Pingback: Lammefrikadeller - Opskrift på de bedste lammefrikadeller
Lækker med deller kan se du osse benytter havregryn, det bruger jeg osse og kun vand, jeg vil prøve din opskrift en dag
Vh sus
Hej Sus
Ja der er altså intet som en lækker klassisk frikadelle, – det kan man umuligt blive træt af:)
Rigtig god aften:)
Kh Dianna
Tak fordi du altid svarer tilbage ja jeg elsker også deller, bruger netop også havregryn må så prøve din version fordi jeg lærte at bruge vand og gryn og krydderier
Vh sus
Hejsa, Hvilken kartoffelsalat er det du har lavet til dellerne ? Der ligner nemlig ikke opskriften på din klassiske kartoffelsalat
Vh Christina
Hej Christina
Det er kartoffelsalat med krydderurter – denne her: https://gourministeriet.dk/kartoffelsalat-med-friske-krydderurter/
Dengang jeg lavede frikadelle billedet brugte jeg ikke paprika i opskriften, derfor den er mere hvid 🙂
Kh Dianna
My father made these but he used meatloaf mix with equal parts of beef, pork, and veal then browned them in skillet and finished cooking in oven in a tomato sauce mixture. We never knew where he got the recipe since he cam to America as a young boy before WW1 and his mother and sister both died within a few months of arrival.
Hej
Jeg skulle lige tjekke din opskrift på deller, og kan se jeg gør det på næsten samme måde. Jeg bruger bare ikke hvedemel.
Og så er der lige det, at du skriver at der bliver nogle til overs til køleskabet. Ikke her…. vi er tre personer i husstanden, jeg laver ALTID dobbelt portion og der er ALDRIG nogle tilovers
Men tak for opskriften. Jeg kigger lige lidt mere på dine opskrifter. De ser nemlig lækre ud
Hej Lotte
Tusind tak for din besked, – jeg er rigtig glad for at høre du kan finde lidt inspiration til madlavningen 🙂
Kh Dianna
Jeg har fulgt din opskrift fuldstændig, men mine frikadeller bliver slet ikke så flotte stegte som dine på billedet. Mine er slet ikke brune over det hele.
Hvad har jeg gjort galt ?
Hej Lene
Tusind tak for din besked 🙂
Uha, jeg tænker ikke at du som sådan du har gjort noget forkert, – men årsagen kan findes flere steder.
At dit blus/stegepande varmer ujævnt, at der måske skulle skrues mere op for blusset eller det du har stegt dem i.
Smørret skal boble op omkring farsen, og der skal være rigeligt af det (synes jeg), – så får man en flot stegeskorpe. Den skal stå ved god høj varme, men stadig så smørret ikke branker, – men så du får en lækker gylden stegeflade.
Og så skal de have lov at ligge til de tager farve, uden at man vender dem hele tiden 🙂
Kh Dianna
Hmmmm kan ikke se havregryn i opskriften som nogle skriver om?
Hej Tina
Jeg har ændret en smule i min opskrift efter kommentaren, da jeg synes de blev bedre som opskriften er nu:)
Kh Dianna
Hej
Elsker din opskrift!
Perfekt opskrift. Saltning er helt præcis
Jeg bruger godt nok vand og ligeledes 1/2 dl havregryn.
Og så blander jeg væsken med krydderier og de øvrige tørre ingredienser inden kød og æg tilsættes.
Men præcis den klassiske frikadelle smag som man vist ikke kan blive træt af.
Tak for mad.
Hej John
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tusind tak for de søde ord 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna