Klassisk wienerschnitzel
Opskrift på klassisk wienerschnitzel

Klassisk wienerschnitzel med hele svineriet, – det smager jo bare så lækkert. Det er en ret vi får relativt sjældent, men hold nu op det smager godt, og det er virkelig en klassiker man aldrig bliver træt af.
Man kan servere den klassisk, som vi gør her med brasede kartofler, ærter, smørsauce og citron på toppen, eller alternativt med bagte rodfrugter, en fyldig salat og med en krydret mayo eller lignende.

Klassisk wienerschnitzel
Opskrift på klassisk wienerschnitzel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
Schnitzler
- 4 kalve schnitzler
- 2
æg
- 2 dl
hvedemel
- 3 dl
rasp
- 1 tsk
salt
Brasede kartofler
- 1 kg rå kartofler, i mindre stykker
- Rapsolie
- Salt og peber
Smørsauce
- 100 g smør
-
Salt og peber
Derudover
- 300 g ærter
- 1 citron,skåret i skriver
- Benfri sild
-
Kapers
-
Revet peberrod
Sådan gør du
Schnitzel
- Bland rasp og salt i en dyb tallerken.
- Bank schnitzlerne ud og vend dem først i mel, derefter i æg og til sidst i raspblandingen.
- Steg schnitzlerne i rigeligt smør på panden til de er fine gyldne på begge sider, – ca. 3-4 min. på hver side.
Brasede kartofler
- Varm en god sjat olie på en pande, og bras de kartofler ved middel varme, til de er gyldne og møre.
- Krydr dem med salt og peber.
Derudover
- Overhæld ærterne med kogende vand og en smule salt, og lad dem trække i 5 min. Dræn for væde.
- Server wienerschnitzlerne med brasede kartofler, ærter og smørsauce samt citron toppet med kapers, peberrod og benfri sild.
Noter
Kartoflerne kan også tilberedes i ovnen. Vend kartoffelstykkerne i lidt olivenolie, salt og peber, fordel dem på en bageplade belædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader.