Kikærtesalat med quinoa og hummus – Nem proteinsalat

Kikærtesalat med quinoa og hummus – Proteinsalat

Kikærtesalat med quinoa og hummus - Proteinsalat
Den lækreste cremede hummus toppet med en krydret kikærtesalat med quinoa, grønkål og bagte peberrugter.
Kikærtesalat med quinoa og hummus – Nem proteinsalat

Proteinsalat med kikærter, quinoa og hummus – Nem opskrift på libanesisk salat.

Her får du en af mine nye favoritsalater – en cremet bund af hummus toppet med en krydret, mellemøstligt inspireret kikærtesalat med quinoa, grønkål, bredbladet persille, soltørrede tomater og bagte peberfrugter.

Smagene er balanceret med en vinaigrette lavet på olie fra de soltørrede tomater, frisk citronsaft og sumac – et syrligt krydderi der virkelig løfter smagen. Dertil kommer et hint af spidskommen, koriander og hvidløg, og du kan nemt justere varmen med lidt chili, hvis du ønsker det.

Salaten er virkelig mættende og propfuld af plantebaseret protein – perfekt som et selvstændigt måltid med brød til, eller som tilbehør til grill, kylling eller fisk. Den kan sagtens forberedes på forhånd og opbevares i køleskabet, så du har en lækker og nærende ret klar i en fart.

Jeg blev selv inspireret af en salat jeg smagte fra Netto – og den her version slår altså alt. Cremet, krydret, frisk og fuld af gode teksturer. Den smager helt fantastisk.

Opskriften kort fortalt – og hvorfor du skal lave den

Denne kikærtesalat med quinoa og hummus er mere end bare en salat – det er en fyldig og nærende ret med klare træk fra det mellemøstlige køkken. Med en cremet base af hummus og et smagfuldt lag af kikærter, quinoa, grønkål, soltørrede tomater og bagte peberfrugter, er det en salat der både mætter og forkæler dine smagsløg.

Salaten er vendt i en vinaigrette med olie fra de soltørrede tomater, citronsaft og sumac – et mellemøstligt krydderi, der giver en syrlig og aromatisk kant, som spiller perfekt sammen med krydderier som spidskommen, koriander og hvidløg. Og hvis du er til lidt varme, så gør en smule chili underværker.

Det høje indhold af plantebaseret protein fra kikærter og quinoa gør salaten til et fantastisk mættende måltid – ideelt til både frokost og aftensmad. Du kan nyde den som en vegetarisk hovedret med lidt brød til, eller bruge den som tilbehør til alt fra kylling og fisk til grillede grøntsager.

Den er nem at lave, let at forberede, og smager lige så godt dagen efter – perfekt til meal prep eller som en del af en mellemøstlig buffet.

Kikærtesalat med quinoa og hummus – Nem proteinsalat

Kikærtesalat med quinoa og hummus – Proteinsalat

Den lækreste cremede hummus toppet med en krydret kikærtesalat med quinoa, grønkål og bagte peberrugter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Libanesisk, Mellemøsten
Nøgleord: Grill tilbehør, Måltidssalat, Sommermad
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 peberfrugt
  • 1/2 dl rød quinoa
  • 1 ds kikærter
  • 1 håndfuld grønkål, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 lille rødløg, skåret i strimler
  • 30 g soltørrede tomater i olie, hakket

Vinaigrette

  • 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sumak
  • 1/4 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk stødt koriander
  • 1 lille fed hvidløg, revet eller presset
  • Chiliflager
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

Sådan gør du

  • Skær siderne af peberfrugterne, spray med lidt olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.
    Lad dem køle en smule af inden skindet fjernes, og peberfrugterne skæres i små tern.
  • Kog samtidig qunioaen som beskrevet på pakken, og skyl derefter i koldt vand. Dræn det godt i en sigte.
  • Hæld kikærter, quinoa, bagte peberfrugter, grønkål, persille, rødløg og soltørrede tomater i en skål.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten, krydr med salt og friskkværnet peber og hæld den over salaten. Bland det godt sammen og smag til med salt, friskkværnet peber og chiliflager.
  • Fordel hummusen på en tallerken i en cirkel, og læg salaten ovenpå. Dryp evt. hummusen med en smule olie og krydr med friskkværnet peber.
    Salaten kan forberedes og opbevares på køl indtil servering.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)