Key lime pie - Opskrift på frisk og lækker lime tærte

Key lime pie

Key lime pie
Opskrift på en skøn amerikansk klassiker, - Key lime pie toppet med flødeskum.
Key lime pie - Opskrift på frisk og lækker lime tærte

Fantastisk lækker cremet tærte med masser af lime, kondenseret mælk og bastogne kiksebund.Denne tærte smagte jeg første gang i Key West for mange år siden nu. Faktisk fik jeg først en Key Lime Martini med graham cracker crumble på kanten, og jeg forelskede mig med det samme, – wow den smagte vidunderligt. Med det sagt kunne jeg jo ikke komme uden om at smage deres Key Lime pie, da den unægteligt skulle smage lidt derhen ad, – og der skulle heller ikke mange bidder til før jeg var solgt, wow altså.
Denne Key lime pie er super nem at lave, og den smager bare helt fantastisk. Som altid elsker jeg kager der kan laves dagen før de skal serveres, – det betyder mere ro på dagen, og hygge med dem kagerne skal serveres for. Denne Key lime pie elsker en nat på køl, – smagen får lov at udvikle sig i cremen, og du sikre at den når at sætte sig ordentligt inden den skæres ud.
Server den toppet med iskold flødeskum og masser af friskrevet limeskal.

Key lime pie - Opskrift på frisk og lækker lime tærte

Key lime pie

Opskrift på en skøn amerikansk klassiker, – Key lime pie toppet med flødeskum.
4 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

Kiksebund

  • 260 g bastogne kiks
  • 70 g digestive kiks
  • 150 g smør

Limecreme

  • 2 ds (sødet) kondenseret mælk – ca. 800 gram i alt
  • 8 æggeblommer
  • 4-6 store limes, – ca. 1 1/2 dl limesaft og 2-3 spsk fintrevet limeskal

Derudover

  • 2 dl piskefløde – pisket til flødeskum inden servering
  • Fintrevet limeskal og evt. mynte eller citronmelisse
  • Springform på ca. 25 cm.
  • Smør til formen

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiksene til en fin mel.
  • Smelt smørret i en gryde og bland kiksene heri, – rør det godt sammen.
  • Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør sider og bagepapir med smør.
  • Hæld kiksemassen i springformen og fordel den over hele bunden, og mas den nu ca. halvvejs op ad kanterne. Det gøres nemmest ved først at fordele et jævnt lag på bunden, – og derefter mase fra midten og ud mod kanterne med fingrene. Når du kommer til kanterne tager du en spiseske, og maser kiksemassen op ad kanterne til den er ca. halvvejs oppe. Tryk derefter kanterne let flade med bagsiden af skeen, så kanten bliver så jævn som muligt.
  • Stil kiksebunden i køleskabet mens limecremen laves.

Limecreme

  • Pisk æggeblommer og kondenseret mælk sammen i et par minutter.
  • Hæld limesaft og limeskal i, og pisk igen til det hele er blandet godt sammen. Smag gerne til om du ønsker mere limeskal og evt. saft. Husk dog at smagen også udvikler sig når den tilberedes og hviler på køl. Personligt foretrækker jeg at lave den dagen før den skal serveres.
  • Hæld cremen over bunden så den lige er et par millimeter fra kanten, – brug evt. en ske. hvis cremen lige skal skubbes ud til kanterne.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 170 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. Cremen skal have sat sig, så hvis du ryster formen forsigtigt skal den være fast. Mærk evt. på midten af kagen, – den må ikke være flydende blød, men fast blød.
  • Lad kagen køle helt af på køkkenbordet inden den kommer på køl i min. 3-4 timer, – og meget gerne natten over. Du må ikke åbne springformen før kagen har været på køl og hvile.
  • Befri forsigtigt kagen fra springformen, fjern bagepapiret fra bunden og stil kagen på serveringsfadet.
  • Inden servering toppes kagen med flødeskum og fintrevet limeskal.
Key lime pie - Opskrift på frisk og lækker lime tærte
Key lime pie – Opskrift på frisk og lækker lime tærte
Key lime pie - Opskrift på frisk og lækker lime tærte
Key lime pie – Opskrift på frisk og lækker lime tærte
Key lime pie - Opskrift på frisk og lækker lime tærte
Key lime pie – Opskrift på frisk og lækker lime tærte

Kommentarer

  1. Skal helt sikkert prøves Vil dog lige høre om du har prøvet at fryse den ned?

    • Hej Ilse
      Hvor lyder det dejligt, – jeg liver dig den smager skønt 🙂
      Men nej, jeg har desværre ikke erfaring med at fryse den, så der må jeg være dig svar skyldig.

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Jeg tog desværre ingen billeder, men en af de bedste kager ever. Jeg brugte den som dessertkage. Wauw

    • Hej Anette
      Nej hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det:)
      Jeg elsker simpelhen også den kage, – skøn kombi af syre og sødme, og den der bund – uhmm:)

      Tak for din besked og rigtig dejlig weekend:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Anette Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse