
Lækre snaskede kanelsnegle i bradepande, – fyldt med remonce, marcipan og revet æble.
De her kanelsnegle med æble smager virkelig godt, – de er lækre bløde og snaskede, og med masser af remonce.
Kanelsneglene er lavet på en god gærdej, og bagt side om side i en bradepande, så der kommer så mange bløde sider som muligt. Virkelig lækkert.
Den ældste prinsesse er fuldstændig vild med dem, og synes jeg skal åbne en kanelsnegle butik;-) – det bliver dog ikke lige i denne omgang.
Har du en lille rest æblegrød kan du også smøre det i kanelsneglene, – det gør dem bare endnu mere snaskede og lækre.

Kanelsnegle med æble og marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dej
- 30 g
gær
- 450 g
hvedemel
- 2 dl lunken mælk
- 1
æg
- 125 g
blødt smør
- 50 g
sukker
- 1/2 tsk
kardemomme
- 3/4 tsk salt
Remonce
- 150 g
blødt smør
- 150 g
marcipan, groft revet
- 150 g
brun farin
- 3 spsk
ægte kanel
- 1 tsk
vaniljesukker
- 1
æble, groft revet
Derudover
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt derefter sukker, æg og kardemomme.
- Rør melet i lidt ad gangen sammen med salten, til alt melet er rørt ind i dejen.
- Tilsæt det bløde smør og ælt dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være lækker blød og nem at arbejde med.
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 ½ time.
- I mellemtiden laves remoncen.Rør smørret sammen med brun farin, kanel og vaniljesukker til en ensartet masse.
- Tilsæt derefter revet marcipan og æble, og bland det hele godt sammen.
- Del dejen i to lige store portioner og rul dejen ud i lidt mel til 2 rektangler. Du kan også rulle hele stykket ud på én gang, jeg synes dog selv det er nemmest at dele den i 2.
- Smør begge rektangler med remonce og rul derefter dejen sammen på den lange led, så du får 2 lange pølser.
- Del hver pølse i 10 lige store stykker, og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir (min form måler 42 x 29). Lad dem efterhæve med et klæde over i ca. 30 min.
- Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 minutter.
- Lad sneglene køle af og pynt evt. med glasur.
Noter

Er der ingen hævetid på sneglene inden de bages?
Hej Claus
Åhh godt du siger det, mærkeligt det punkt er forsvundet fra teksten.
De skal efterhæve i ca. 30 minutter, – det er lagt på opskriften nu – tak 🙂
Dbh Dianna
Kan de bages halvdelen af tiden, fryses og så færdigbages inden servering?
Hej Anne
Det har jeg ikke prøvet, – men tænker lidt om man stopper hævningen ved at gøre sådan.
Jeg ville nok hellere bage dem så de næsten er færdige, måske 3-4 minutter mindre – og så smide dem i ovnen når de skal serveres (optøede) ved samme grader, og give dem til de er gyldne og lune:)
Kh Dianna
Kan man lave det hele om aftenen, og så først sætte dem i ovnen om morgenen…?
Hej Heidi
Uhhh har ikke prøvet det, men hvis dejen laves med mindre gær (måske 12-14 gram), så tænker jeg absolut det er en mulighed 🙂
Men har ikke prøvet endnu – desværre 🙂
Kh Dianna