Flødekartofler med trøffel
Opskrift på lækre cremede flødekartofler med trøffel.

Nemme, lækre og cremede flødekartofler med en mild og delikat smag af trøffel, – en skøn kombination.
Server dem til alle former for køl, – en god rød bøf, kylling eller en kotelet, de går perfekt til det hele.
Flødekartoflerne er super nemme at lave, og resultatet er lækkert cremet.

Flødekartofler med trøffel
Opskrift på lækre cremede flødekartofler med trøffel.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
kartofler, skrællede
- 4
forårsløg, fint snittet (gem de grønne toppe til pynt)
- 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 3 tsk
god trøffelolie, – smag selv til
- 1/2 l
piskefløde
-
Salt og peber
-
Lidt smør
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kær kartofler i skiver på ca. 2-3 mm i tykkelsen, – dup dem let tørre.
- Bland piskefløde med trøffelolien og smagt til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad med lidt smør, og saml dine flødekartofler i lag.
- Læg et lag kartofler tæt i bunden, drys med lidt forårsløg og fordel 4-5 skiver hvidløg på kartoffel laget.
- Hæld lidt af flødeblanding over, og fortsæt igen med et lag kartofler, lidt forårsløg, hvidløg og fløde igen, indtil der ikke er flere kartofler tilbage.
- Hæld den sidste flødeblanding over toppen og drys med lidt forårsløg.
- Bag flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 60-75 minutter.Mærk evt. med en kødnål om de er blevet møre hele vejen igennem, ellers giv dem lidt mere.
- Lad kartoflerne hvile i ca. 15 min inden servering, så flødemassen får lov at samle sig om kartoflerne.


Hej
Kan fadet gøres klar dagen i forvejen, så det bare skal bages?
Hej Camilla
Ja det kan du sagtens gøre 🙂
Kh Dianna