Finskbrød - Opskrift på julens bedste finskbrød

Finskbrød

En lækker klassisk julesmåkage som jeg kan huske fra jeg var helt lille, – det var en af min mors favoritter.
Vi har i år været i køkkenet og julebagt, hele familien, og det er bl.a. blevet til denne lækre omgang finskbrød.

Finskbrød

By Dianna Brinch
Tid: 2 timer

Opskrift på lækre sprøde finskbrød
Denne opskrift giver ca. 36 stk.

Ingredienser

  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 250 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1 æg, sammenpisket - til pensling
  • Finthakkede mandler
  • Perlesukker

Fremgangsmåde

1

Mas kornene af vaniljestangen ind i en spsk af sukkeret.

2

Bland smør, hvedemel, sukker og vanilje i en skål og rør det sammen til en ensartet masse.

3

Læg dejen i en pose, luk den til og lad dejen hvile på køl i minimum 1 time.

4

Del dejen i 3-4 lige store stykker og rul hver stykke ud i en smule mel, til en lang pølse på ca. 1 1/2 cm i diameter.

5

Tryk pølserne let flade med en spartel, skub kanterne ind så de er så lige som muligt, og skær ud i stykker på ca. 5 cm.

6

Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og drys med mandler og perlesukker.

7

Bag kagerne i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 200 grader.

8

Lad kagerne køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*