
Lækker saftig brownie, – kraftige chokolade smag, let klæg og seje midt og en dejlig let sprødhed på top.
Den er utrolig nem at bage, og smager fantastisk alene eller serveret med en kugle lækker hjemmelavet vaniljeis.

Brownie med nødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 80 g
hvedemel
- 250 g sukker, gerne rørsukker
- 140 g
smør
- 4
æg
- 1/2 dl kakaopulver
- 200 g mørk chokolade - 70%
- 150 g nødder, grofthakket - Jeg har brugt hasselnødder og valnødder
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Smelt smørret ved svag varme, sluk for blusset og rør chokoladen ud heri.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Sigt mel, salt og kakao i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
- Vend til sidst smør og chokolade blandingen samt nødderne i af et par omgange.
- Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i en forvarmet ovn i ca. 25 min. ved. 175 grader.
- Lad kagen køle let af inden den skæres ud, - den smager skønt når den serveres lun med lidt vaniljeis til.Opbevar den i en lufttæt beholder.


Hej
Jeg vil prøve at bage browniekagen og læser at dejen skal i en bradepande.. men hvilken str passer til portionen? Jeg har en lille bradepande der måler 18×18 cm – er den passende i str.
Dbh Anette
Hej Anette
Min måler ca. 28×22, – så 18×18 er lige til den lille side:) Ellers bliver den blot noget høj, – og det er også lækkert – dog skal den have noget længere tid:)
Kh Dianna
Kan man godt lave den dagen før?
Hej Olivia
Det kan du sagtens gøre ja:)
Kh Dianna