Den ultimative pasta til alle trøffel elskere, – den er cremet, den er uimodståelig lækker og så kan den laves på absolut ingen tid. Æggeblommer, smør og parmesan, – frisk trøffel, en god trøffelolie, peber og en pose god pasta – det er alt der skal til. Den er så cremet og smager bare helt vidunderligt.
Jes og jeg var jo for nylig i Venedig, hvor vi fik den lækreste trøffel pasta, – og dette, det er min version af den fantastisk ret.
Sommertrøflerne har ikke meget smag, så brug også en god trøffelolie og smag retten til med denne, – det er vigtigt for at få den helt rette aroma frem i retten. Jeg bruger den der hedder La Tourangelle med hvid trøffel, – den kan varmt anbefales.
Ligeledes vil jeg anbefale at købe en god pasta, de billige bliver ofte klistrede og melede i smagen, – så brug lidt ekstra på en god pose pasta, det gør altså oplevelsen meget bedre.
Alt efter hvordan retten skal serveres kan du lave mellem 400-500 gram pasta, – nogle spiser mere end andre, så vil anbefale at lave den mængde du plejer.
Skal den serveres som forret vil 400 g pasta række til 6 personer.

Cremet trøffelpasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4-500 g god pasta
- 160 g parmesan, fintrevet
- 100 g smør
- 6 æggeblommer
- 1-2 tsk trøffelolie, smag selv til
- 1 frisk trøffel
- Pastavand – ca. 2 dl
- Friskkværnet peber, og evt. salt
Sådan gør du
- Kog pastaen et minuts tid mindre end al dente, – som beskrevet på pakken. *Pastaen skal tilberede en smule videre på panden med de øvrige ingredienser, så det er vigtigt du ikke giver den for meget.
- Smelt i mellemtiden smørret på en pande ved svag varme, – og tag pastaen direkte fra gryden, og vend det godt sammen. Tilsæt også 1 dl pastavand.
- Tilsæt parmesan og æggeblommer, – og vend det hurtigt sammen med pastaen.
- Skru op til middel varme, så retten varmes godt igennem, og saucen begynder at tykne og creme om pastaen. *Den skal ikke koge, blot varmes godt igennem.
- Riv trøflen på et trøffeljern, og læg alle de store flotte flager til side. Tilsæt alle de små stykker til pastaretten, og vend det sammen.
- Smag pastaen til med trøffelolie og friskkværnet peber. Salt er ofte ikke nødvendigt pga. parmesanen, men tilsæt hvis du synes der er behov.
- Juster en sidste gang konsistensen med pastavand, – den skal være blød og cremet.
- Server den straks, – gerne på varme tallerkener, og top med friskrevet trøffel og friskkværnet peber.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


