Opskrift på den lækreste cremede pasta med frisk trøffel.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
4-500ggod pasta
160gparmesan, fintrevet
100gsmør
6æggeblommer
1-2tsktrøffelolie, smag selv til
1frisk trøffel
Pastavand - ca. 2 dl
Friskkværnet peber, og evt. salt
Sådan gør du
Kog pastaen et minuts tid mindre end al dente, - som beskrevet på pakken. *Pastaen skal tilberede en smule videre på panden med de øvrige ingredienser, så det er vigtigt du ikke giver den for meget.
Smelt i mellemtiden smørret på en pande ved svag varme, - og tag pastaen direkte fra gryden, og vend det godt sammen. Tilsæt også 1 dl pastavand.
Tilsæt parmesan og æggeblommer, - og vend det hurtigt sammen med pastaen.
Skru op til middel varme, så retten varmes godt igennem, og saucen begynder at tykne og creme om pastaen. *Den skal ikke koge, blot varmes godt igennem.
Riv trøflen på et trøffeljern, og læg alle de store flotte flager til side. Tilsæt alle de små stykker til pastaretten, og vend det sammen.
Smag pastaen til med trøffelolie og friskkværnet peber. Salt er ofte ikke nødvendigt pga. parmesanen, men tilsæt hvis du synes der er behov.
Juster en sidste gang konsistensen med pastavand, - den skal være blød og cremet.
Server den straks, - gerne på varme tallerkener, og top med friskrevet trøffel og friskkværnet peber.