
Lækker cremet risotto med skøn smag af tomat, timian og parmesan, – enkelt, elegant og rund i smagen.
Risottoen kan serveres alene eller som tilbehør til forskellig slags kød, fisk eller skaldyr.
Den er super nem at lave, tager ikke meget mere end 30 minutter, og smagen er simpelthen så dyb og lækker.

Cremet tomatrisotto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
risotto ris
- 2
løg, finthakket
- 5 fed
hvidløg, fintrevet
- 4 spsk
tomatkoncentrat
- 1 ds
hakkede tomater (gerne polpa tomater)
- 4 dl
hvidvin
- 8 dl
grøntsagsboullion (2 boullion terninger)
- 1 dl
olivenolie
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 5-6 spsk friske timian blade
-
Salt og peber
-
Revet parmesan og lidt timian til toppen
Sådan gør du
- Bland boullion med hakkede tomater, - giv det gerne en tur med stavblenderen for at gøre væsken helt glat. Dette kan undlades hvis der bruges polpa tomater.
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af ved svag varme til løgene er klare.
- Tilsæt risottorisene og steg med i 3-5 minutter, - rør jævnligt.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem under omrøring et par minutter.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene, fortsat ved svar varme, og tilsæt samtidig timian bladene.
- Hæld boullion over risene af flere omgange, - lad væsken koge ind inden der tilsættes nyt. Fortsæt til det hele er brugt og risene er al dente, - ca. 20 min.
- Rør parmesanen i og smag til med salt og peber. Risottoen skal være let flydende og cremet i konsistensen, så tilsæt evt. en smule mere vand hvis den virker for fast.
- Server straks med lidt parmesan og frisk timian på toppen.
Pingback: Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian