Cremet tomatrisotto
Opskrift på skøn og enkelt tomatrisotto med en fantastisk dyb og rund smag.

Lækker cremet risotto med skøn smag af tomat, timian og parmesan, – enkelt, elegant og rund i smagen.
Risottoen kan serveres alene eller som tilbehør til forskellig slags kød, fisk eller skaldyr.
Den er super nem at lave, tager ikke meget mere end 30 minutter, og smagen er simpelthen så dyb og lækker.

Cremet tomatrisotto
Opskrift på skøn og enkelt tomatrisotto med en fantastisk dyb og rund smag.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
risotto ris
- 2
løg, finthakket
- 5 fed
hvidløg, fintrevet
- 4 spsk
tomatkoncentrat
- 1 ds
hakkede tomater (gerne polpa tomater)
- 4 dl
hvidvin
- 8 dl
grøntsagsboullion (2 boullion terninger)
- 1 dl
olivenolie
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 5-6 spsk friske timian blade
-
Salt og peber
-
Revet parmesan og lidt timian til toppen
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Bland boullion med hakkede tomater, – giv det gerne en tur med stavblenderen for at gøre væsken helt glat. Dette kan undlades hvis der bruges polpa tomater.
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af ved svag varme til løgene er klare.
- Tilsæt risottorisene og steg med i 3-5 minutter, – rør jævnligt.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem under omrøring et par minutter.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene, fortsat ved svar varme, og tilsæt samtidig timian bladene.
- Hæld boullion over risene af flere omgange, – lad væsken koge ind inden der tilsættes nyt. Fortsæt til det hele er brugt og risene er al dente, – ca. 20 min.
- Rør parmesanen i og smag til med salt og peber. Risottoen skal være let flydende og cremet i konsistensen, så tilsæt evt. en smule mere vand hvis den virker for fast.
- Server straks med lidt parmesan og frisk timian på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Pingback: Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian