Cremet og sprød spidskålssalat med agurk og rødløg – vendt med en skøn dressing lavet på græsk yoghurt og dild.
Denne her spidskålssalat smager simpelthen så dejligt. Den knaser for hver eneste mundfuld, og har en mild og dejlig smag.
Cremet spidskålssalat kan serveres til alt fra lidt blandet grill, til græsk krydret kylling i fladbrød, en stegt kylling, bagt laks eller en fyldt svinemørbrad.
Den er utrolig nem at lave, og passer til det meste.
Du kan godt forberede spidskålssalaten og opbevare den på køl – men tag den gerne ud af køleskabet 20 minutters tid før den skal serveres, så dressingen ikke er for tæt.
Jeg bruger gerne skoleagurker i denne salat, – synes de har et skønt knas, en dejlig smag og ikke for meget midte. Har din agurk meget midte, vil jeg anbefale at skrabe lidt ud – så dressingen ikke bliver for vandet, hvis salaten skal stå på køl.
Cremet spidskålssalat med agurk og dild
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 agurk
- 1/2 lille spidskål
- 1 lille rødløg
Dressing
- 200 g græsk yoghurt – helst 10%
- 2 spsk frisk dild, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.Stil til side.
- Skær agurk og spidskål i grove stykker, og løget i strimler.
- Bland grøntsagerne med dressingen, og vend det godt sammen.
- Server salaten med ekstra friskkværnet peber på toppen.
Nøj den er god, det er ikke sidste gang jeg laver den.
Nøj, det er en lækker salat, det er ikke sidste gang jeg laver den.