
Lækker vegetarisk pålægssalat lavet med kikærter, – mættende og super lækker og cremet.
Denne her cremede kikærtesalat smager helt fantastisk, – den tager ingen tid at lave og der skal bruges ganske få ingredienser.
Prøv den i en ristet rugbrødssandwich, i en bagel eller i en klassisk sandwich. Den er også perfekt til det klassiske julebord, påskefrokost eller lignende, – en pålægssalat som alle kan sætte tænderne i.

Cremet kikærtesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 ds kikærter
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2-3 spsk finthakket purløg
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og dræn kikærterne for væde, og gnub så mange skaller af som muligt.
- Hæld kikærterne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Nogle må stadig gerne være hele, – det giver en lækker struktur til pålægssalaten.*Du kan med fordel lige gnubbe de værste skaller af kikærterne ingen du moser dem. De er bløde og fine i konsistensen, men de kan godt synes af meget når kikærterne moses.
- Tilsæt de resterende ingredienser, og rør det godt sammen.
- Smag salaten til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.*Server den på en skive ristet rugbrød, i en sandwich eller bagel.

Hvor længe kan den holde sig i køleskabet?
Hej Bettina
3-4 dage kan den sagtens holde sig 🙂
Kh Dianna