
Cremet karrysuppe med rejer, – en dejlig varm og velsmagende efterårsret. Top den med hakket persille, forårsløg og lidt creme fraiche, det går super godt sammen.
Vi laver suppen i vores thermomixer, som vi bruger rigtig meget bl.a. til supper, men retten kan nemt laves i en gryde og derefter blendes glat med en stavblender.

Cremet karrysuppe med rejer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 dl
hønsebouillon
- 3,5 dl
piskefløde
- 4
store skalotteløg, grofthakket
- 4
gulerødder, skåret i tern
- 4 fed
hvidløg, hakket
- 1
citron, saften heraf
- 3 spsk
karry
- 1 spsk
gurkemeje
- 2 tsk
salt
- 2 tsk
tomatkoncentrat
- 1/2
olivenolie
-
Salt og peber
- 250 g rejer, drænet vægt
-
Lidt creme fraiche og forårsløg til topping
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Varm olien og svits alle grøntsgerne af.
- Tilsæt karry og gurkemeje og lad dette svitse med et par minutter.
- Æad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid, og hæld derefter bouillon og fløde på.
- Lad retten simre til grøntsagerne er møre, ca. 30 min.
- Blend suppen glat og smag til med rigeligt citron, salt og peber.
- Top suppen med creme fraiche, rejer og grønt.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Cremet karrysupper med rejer og creme fraiche