
Cremet karrysuppe med rejer, – en dejlig varm og velsmagende efterårsret. Top den med hakket persille, forårsløg og lidt creme fraiche, det går super godt sammen.
Vi laver suppen i vores thermomixer, som vi bruger rigtig meget bl.a. til supper, men retten kan nemt laves i en gryde og derefter blendes glat med en stavblender.

Cremet karrysuppe med rejer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 dl
hønsebouillon
- 3,5 dl
piskefløde
- 4
store skalotteløg, grofthakket
- 4
gulerødder, skåret i tern
- 4 fed
hvidløg, hakket
- 1
citron, saften heraf
- 3 spsk
karry
- 1 spsk
gurkemeje
- 2 tsk
salt
- 2 tsk
tomatkoncentrat
- 1/2
olivenolie
-
Salt og peber
- 250 g rejer, drænet vægt
-
Lidt creme fraiche og forårsløg til topping
Sådan gør du
- Varm olien og svits alle grøntsgerne af.
- Tilsæt karry og gurkemeje og lad dette svitse med et par minutter.
- Æad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid, og hæld derefter bouillon og fløde på.
- Lad retten simre til grøntsagerne er møre, ca. 30 min.
- Blend suppen glat og smag til med rigeligt citron, salt og peber.
- Top suppen med creme fraiche, rejer og grønt.
Cremet karrysupper med rejer og creme fraiche