Chokolademuffins - Opskrift på svampede chokolademuffins

Chokolademuffins

Chokolademuffins
Opskrift på nemme og lækre chokolademuffins.
Denne opskrift giver 12 stk.
Chokolademuffins - Opskrift på svampede chokolademuffins

Lækre svampede chokolade muffins, – super nemme at bage og med en skøn konsistens og chokolade smag.
De holder sig dejlig friske i flere dage, i en lufttætbeholder ved stuetemperatur, – men de holder sjældent så længe, ikke herhjemme i hvert fald.
Jeg benytter altid papirforme i min metal muffinform, – simpelthen for at holde bedst på formen. Da dejen er ret flydende kan den nemt flyde ud af papirformene, hvis disse er for tynde.

Chokolademuffins - Opskrift på svampede chokolademuffins

Chokolademuffins

Opskrift på nemme og lækre chokolademuffins.
Denne opskrift giver 12 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 200 g

    hvedemel

  • 150 g

    rørsukker eller hvid sukker

  • 100 g

    brun farin (kan erstattes af almindelig sukker)

  • 120 g

    smør

  • 80 g

    chokolade 70%

  • 2 dl

    mælk, gerne sødmælk

  • 2

    æg

  • 2 spsk

    kakaopulver

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Sådan gør du

  • Varm mælken i en lille gryde og smelt smør og chokolade heri, - lad blandingen køle af, uden den sætter sig.
  • Pisk æg og begge slags sukker til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
  • Vend den afkølede chokolade blandingen i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
  • Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, - men det gør man som man selv foretrækker.
  • Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 18-22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, - hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt.
  • Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
  • Lad dem køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.
Chokolademuffins - Opskrift på svampede chokolademuffins
Chokolademuffins – Opskrift på svampede chokolademuffins
Chokolademuffins - Opskrift på svampede chokolademuffins
Chokolademuffins – Opskrift på svampede chokolademuffins
Chokolademuffins - Opskrift på svampede chokolademuffins
Chokolademuffins – Opskrift på svampede chokolademuffins

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*