Opskrift på nemme og lækre chokolademuffins.Denne opskrift giver 12 stk.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Muffins
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 12Personer
Author Dianna
Ingredienser
200g
hvedemel
150g
rørsukker eller hvid sukker
100g
brun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
180g
smør
80g
chokolade 70%
2dl
mælk, gerne sødmælk
3
æg
4spsk
kakaopulver
2tsk
bagepulver
1tsk
vaniljesukker
1nip
salt
Sådan gør du
Varm mælken i en lille gryde og smelt smør og chokolade heri, - lad blandingen køle af, uden den sætter sig.
Pisk æg og begge slags sukker til en luftig masse.
Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
Vend den afkølede chokolade blandingen i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, - men det gør man som man selv foretrækker.
Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 18-22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, - hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt.
Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
Lad dem køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.