
En skøn, lækker og svampet chokoladekage med en skøn smag af kanel og appelsin. En kage der smager skønt året rundt, men også perfekt i december, med sine julede noter.
Kagen er super nem at bage og holder sig dejlig frisk i flere dage.
Opbevar kagen i en lufttæt pose eller lignende, ved stuetemperatur.

Chokoladekage med kanel og appelsin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
hvedemel
- 200 g
sukker, - jeg bruger rørsukker
- 150 g
brun farin (kan erstattes af sukker/rørsukker)
- 200 g
smør
- 100 g
mørk chokolade 70%
- 3
æg
- 1 1/2 dl
mælk, - gerne sødmælk
- 2 appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf (1 dl saft)
- 2 spsk
kanel
- 3 spsk
kakaopulver (usødet)
- 1 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
bagepulver
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis
- 3 spsk
kakaopulver (usødet)
- 1
appelsin, - fintrevet skal heraf
- 5 spsk
spsk appelsinsaft, - måske lidt mere eller mindre
-
Evt. krymmel
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
- Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
- Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
- Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
- Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis med kakaopulveret og appelsinsaft i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
- Tilsæt appelsinskal og rør det godt ind i glasuren.
- Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.




Super lækker kage – mums
Hej Helle
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej jeg har lige prøvet din opskrift og sat kagen i ovnen. Alm . Vi er en stor familie sim skal i sommerhus, det er først der jeg skal bruge den. Kan den fryses med glasur eller skal jeg vente med at lave det og komme på den dag den skal spises? Tror helt sikkert den bliver god den dufter skønt. Tak for opskrift.
Mvh
Susanne Thornfeldt
Ps. Kan opskriften printes ?☀️
Hej Susanne
Ej hvor lyder det bare dejligt altså:)
Altså kagen kan sagtens fryses med glasur, – men så er det vigtigt at der ikke er noget der maser med i glasuren, i hvert fald indtil den er helt frossen:)
Håber den bliver et hit:)
Rigtig god sommer:)
Kh Dianna
Kan den bages med kærnemælk?
Hej Line
Sagtens ja:)
Kh Dianna