Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage

Chokoladekage med appelsin

Chokoladekage med appelsin
Opskrift på nem og lækker chokoladekage med appelsin.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage

Nem og lækker chokoladekage med appelsin, – en skøn bradepandekage der er nem og hurtig at bikse sammen.
Kagen har en dyb og lækker smag af chokolade, og et frisk pift fra appelsinsaft og appelsin skal, – en lækker kage der kan serveres året rundt.
Den holder sig frisk og svampet flere dage, og opbevares bedst i i en tæt lukket pose ved stuetemperatur.

Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage

Chokoladekage med appelsin

Opskrift på nem og lækker chokoladekage med appelsin.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.74 fra 23 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bradepandekage, Nem bradepandekage
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal16 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g

    smør

  • 1 1/2 dl

    sødmælk

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 200 g

    rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 250 g

    hvedemel

  • 5 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

  • 2 appelsiner, fintrevet skal
  • 1 dl appelsinsaft, friskpresset

Glasur

  • 3 dl

    flormelis

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 5 spsk

    vand, – måske en smule mere, juster selv konsistensen

  • Evt. krymmel

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en gryde, – hæld mælken heri og sluk for blusset.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, – uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, – rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33×23 cm med smør eller sprayfedt, – hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
    Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
  • Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 400 kcal
Protein (g) : 4g
Fedt (g) : 15g
Kulhydrat (g) : 64 g
Mættede fedtsyrer : 9 g
Sukkerarter : 49 g
Salt : 241 mg

Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage
Chokoladekage med appelsin – Opskrift på nem chokoladekage
Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage
Chokoladekage med appelsin – Opskrift på nem chokoladekage
Chokoladekage med appelsin - Opskrift på nem chokoladekage
Chokoladekage med appelsin – Opskrift på nem chokoladekage

Kommentarer

  1. Lisette

    Har fulgt den gode opskrift, men desværre. Den faldt fuldstændig sammen . Aner ikke hvad jeg har gjort galt 🙁

    • Hej Lisette

      Det lyder virkelig mærkeligt, – det har jeg ikke prøvet selv.
      Har du pisket sukker og æg længe nok mon? 🙂

      Kh Dianna

  2. Bruna Jørgensen

    Ekan det passe at der er mere sukker end mel i kagen?
    Det lyder voldsomt!
    Kan jeg halvere sukkermængden?

    • Hej Bruna

      Ja den er god nok:)
      Halvere vil jeg ikke anbefale, så vil kagen virkelig mangle sødme.
      Jeg bager den altid sådan her, for sådan synes vi den smager bedst – men du kan godt prøve dig frem med lidt mindre sukker:)

      Dbh Dianns

  3. Louise

    Hvis jeg skal bage i en stor bradepande der passer til ovnen vil du så lave dobbelt?

  4. Anonym

    5 stars
    Den smager helt vidunderligt ⭐️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)