Chevre Chaud - Opskrift på gratineret gedeost med friske bær

Chevre Chaud – Gratineret gedeost med friske bær

Chevre Chaud - Gratineret gedeost med friske bær
Opskrift på nem og lækker Chevre Chaud, - perfekt som forret, dessert eller på tapas bordet.
Chevre Chaud - Opskrift på gratineret gedeost med friske bær

Gratineret gedeost, serveret på en skive sprødstegt brød med sprøde salater, friske bær, vinaigrette og honning. Super enkelt og bare mega lækkert.
Endnu engang har min mand været i køkkenet, og lavet en af mine favoritter. Jeg elsker Chevre Chaud, og det kan serveres på så mange måder. Denne her enkle tallerken er perfekt hvis den skal serveres som en let forret, dessert eller portionsanrettet på et tapasbord.

Chevre Chaud - Opskrift på gratineret gedeost med friske bær

Chevre Chaud – Gratineret gedeost med friske bær

Opskrift på nem og lækker Chevre Chaud, – perfekt som forret, dessert eller på tapas bordet.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g gedeost i rulle
  • 4 skiver flute eller andet brød
  • 4 friske figner, skåret i både
  • 8 jordbær, halveret eller skåret i både
  • 12 brombær, halveret
  • 2 håndfulde salat, – frisée, mix eller andet
  • 1/2 dl ristede hasselnødder, grofthakket – fint opskrift her
  • Honning
  • Evt. spislige blomster

Vinaigrette

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk mærk balsamico
  • 2 tsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær gedeosten i tykke skiver, og læg dem på en bagepladen beklædt med bagepapir.
  • Pensle brødskiverne med en smule olie, og læg dem på bagepladen, ved siden af gedeosten.
    *Du kan også riste brødet på grillen, en grillpande eller hvad du foretrækker.
  • Bag brødskiverne og gedeosten i ca. 10 min. i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn. Gedeosten er færdig når de bobler op i midten, og er let gylden.
    *Bruger du store stykker gedeost, som på billedet, skal de have et par minutter mere.
  • Bland i mellemtiden ingredienserne til vinaigretten, rør eller ryst det godt sammen, og smag til med salt og peber.
  • Tag gedeost og brød ud af ovnen, og lad den køle en smule af.
    *Har du en creme brulee brænder, kan du evt. give dem en smule farve på overfladen hvis de mangler.
  • Anret brødskiverne på en tallerken og to med den bagte gedeost.
  • Fordel salaterne omkring gedeosten, og top disse med jordbær, brombær og figner.
  • Fordel marinaden ud over salaterne med en spiseske, og top evt. osten med ekstra honning.
  • Drys med bagte hakkede hasselnødder og server straks.
Chevre Chaud - Opskrift på gratineret gedeost med friske bær
Chevre Chaud – Opskrift på gratineret gedeost med friske bær

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)