
Jeg elsker cheesecake, og jeg elsker at prøve mig frem med nye smage og toppings. Denne lavede jeg en dag vi fik gæster, og den blev et kæmpe hit. Det har en virkelig lækker kombination af syre og sødme, og så gemmer den på en lækker æble/havtorn kompot i midten.
Trods der er en del ingredienser og punkter i denne opskrift, er denne cheesecake ganske nem at gå til, og kan næsten ikke gå gal.

Cheesecake med æble og havtorn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g
digestive kiks
- 120 g
smør
Æble/havtorn kompot
- 120 g
havtorn, optøede hvis ikke friske
- 100 g
æble, uden skal og i små tern
- 100 g
rørsukker
- 1 vaniljestang, - alternativt kan man bruge 1 tsk vaniljesukker
Ostecreme
- 300 g
natural flødeost
- 1 dl
cremefraice 18%
- 3 dl
piskefløde
- 100 g
flormelis
- 3 blade
husblas
- 1
citron, fintrevet skal heraf
- 1 vaniljestang, - alternativt 1-2 tsk vaniljesukker
Æble gele
- 1 1/2 dl
god æblemost
- 3 blade
husblas
Derudover
- 6
cylinderforme, diameter 7-8 cm
-
Kageplast
-
Pynt efter ønske
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smøret i en gryde.
- Blend kiks til en kiksemel og rør det godt sammen med den smeltede smør.
- Fordel kiksemassen i de 6 cylinderforme, beklædt med kageplast og mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende.
- Stil dem på køl en times tid.
Æble/havtorn kompot
- Bland havtorn, med de små tern æbler, sukker, kornene af en vaniljestang og vaniljestangen i en gryde.
- Lad det simre i ca. 30 min. til det meste væde er fordampet, og kompotten har en blød tekstur.
- Læg en klat kompot på hver midte af kiksebundende, men hold afstand til kanterne, da ostecremen skal skjule midten.
- Stil på køl igen.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen.
- Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.
- Rør flødeosten sammen med cremefraice, flormelis, vanilje og citronskal.
- Pres det meste væske ud af husblassen og smelt denne over et vandband ved svag varme.
- Tag lidt af ostemassen og rør den ud i den smeltede husblas, og vend derefter husblasmassen i ostemassen, - på denne måde undgår du at din husblas klumper.
- Vend flødeskummet i ostemassen med en spartel med bløde bevægelser så den forbliver luftig.
- Put massen på en sprøjtepose og fordel ostemassen på de 6 kiksebunde med æble/havtorn kompotten. Start med at sprøjte massen rundt om kompotten og arbejd dig derefter op gennem formen. Husk at der skal være plads til geleen også, så slut af ca. 1 cm under kanten.
- Glat til sidst massen ud med en ske på toppen.
- Stil dem på køl i minimum 3 timer eller til de har sat sig.
Æblegele
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Lun 1 1/2 dl æblemost over et vandbad.
- Pres så meget væske ud af husblassen som muligt og rør den udblødte husblas ud i æblemosten.
- Lad blandingen køle af på køkkenbordet, og fordel derefter en fint lag på hver kagetop, ca. 3 mm.
- Stil kagerne på køl i min. 2 timer eller endnu bedre natten over.
- Befri kagerne fra cylinderne ved at skubbe forsigtigt på toppen af kageplasten, og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagerne.
- Pynt som ønsket.
Noter
Jeg synes det er nemmest at få kagerne ud af formene hvis kageplasten er højere end formen, - så har man noget at skubbe på, uden man rammer kagen.
Pynt med tørrede æbler, frysetørrede hindbær, syre eller lignende, - der er intet som en smuk dekoreret kage.
Meget smukt billede og en klassisk dejlig kombination.
Hej Marina
Tusind tak, det er vi rigtig glade for at høre.
Den smager også virkelig godt, håber du har mod på at prøve opskriften en dag:)
Rigtig god dag.
Mvh Dianna
Hvordan ser dine cylinderforme ud? Er det silikone?
Hej Nicole
Det er sådan nogle metal cylinder jeg bruger, – så ligesom en kagering, bare mindre:)
Dbh Dianna
Nice