![Butterdejstærte med tomater, pesto og burrata - Opskrift på butterdejstærte](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2023/03/IMG_8585-scaled-100x100.jpg)
Nem og lækker butterdejstærte med friske tomater, pesto og burrata.
Tærter med butterdejsbund, – det er simpelthen så nemt og så lækkert. Butterdejstærter kan serveres lune eller kolde, og bunden holder sig sprød og lækker, også efter en tur på køl.
Tærtemed tomat, pesto og burrata kan serveres som tilbehør til grill, som en let frokost eller aftensmad med en god grov salat til, – eller som del af tapasbordet.
Jeg har brugt nogle store lækre heriloom tomater i forskellige farver til denne butterdejstærte, det giver et super flot farvespil sammen med den grønne pesto og hvide burrata.
Burrata kan efterhånden fåes i de fleste dagligvare butikker, men kan du ikke opdrive én, så kan en god bøffelmozzarella altså også gøre det.
![Butterdejstærte med tomater, pesto og burrata - Opskrift på butterdejstærte](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2023/03/IMG_8585-scaled-360x360.jpg)
Butterdejstærte med tomater, pesto og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 butterdej
- 3-4 store tomater, skåret I skiver
- 200 g mascarpone
- 1 håndfuld friske basilikumblade, hakket
- 4 spsk grøn pesto – klik her for opskriften
- 1 burrata (eller en god bøffel mozzarella)
- Salt og peber
- Olivenolie
- Evt. sesam til kanten
Sådan gør du
- Rul butterdejs rullen ud på et stykke bagepapir. Du skal ikke rulle ud med kagerulle, – bare rulle den ud af indpakningen.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse, og drys evt. med sesam.
- Forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Rør mascarpone og basilikum sammen og krydr med salt og peber.
- Smør mascarponecremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den kant du har lavet i dejen.Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand, så er cremen nemmere at større ud.
- Fordel tomaterne på tærten, og bag den derefter videre i ca. 10-14 minutter, fortsat ved 200 grader.
- Lad tærten hvile i 5 minutter inden den toppes med burrata og pesto. Krydr med salt og peber og dryp med lidt god olivenolie.
![Butterdejstærte med tomater, pesto og burrata - Opskrift på butterdejstærte](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2023/03/IMG_8585-683x1024.jpg)
![Butterdejstærte med tomater, pesto og burrata - Opskrift på butterdejstærte](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2023/03/IMG_8586-2-683x1024.jpg)
Virkelig lækker butterdejstærte – den kan anbefales