Opskrift på nem butterdejstærte med æbler, kanel og marcipan.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdej, Butterdejstærte
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
1rullebutterdej
200gcreme fraiche 38%
100gmarcipan
2æbler, skåret i tynde skiver
5spsksukker
1spskkanel
30ghasselnøddeflager
Evt. lidt spraysmør
Til servering
Creme fraiche
Evt. resten af kanelsukkeret
Sådan gør du
Rul butterdejen ud, og læg den på et stykke bagepapir.
Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Ikke dybt, - kun lige en fin ridse.
Forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.Lad den køle let af, inden den toppes.
Bland sukker og kanel og sæt det til side.
Smør butterdejen med creme fraiche, - rør den evt. lige sammen med en ske først, så den er nemmere at smøre ud.Du kan evt. varme bagsiden af skeen i noget kogende vand, – så er det nemmere at smøre creme fraichen ud.
Smuldr eller riv halvdelen af marcipanen over bunden, og drys med 2 spiseeskefulde kanelsukker.
Læg æblerne i et tæt lag på toppen, og riv eller smuldrer det sidste marcipan over æblerne, og drys med endnu 1 spiseskefuld kanelsukker.
Fordel hasselnøddeflagerne på toppen, og spray den evt. med en smule sprayfedt. Jeg bruger Lurpak spray.Du kan også bruge grofthakkede hasselnødder.
Bag æbletærten i yderligere 12-14 minutter, til kanten er flot gylden og æblerne let møre.Lad tærten køle let af inden den serveres med kold creme fraiche og ekstra kanelsukker.Inden servering kan du evt. give den en smule ekstra spraysmør på toppen, hvis du gerne vil have den skinner lidt.