
De lækreste bløde og saftige boller med squash og hørfrø, – de smager helt fantastisk.
De her squashboller holder sig friske og lækre i flere dage, og så er de fyldt med gode og sunde kostfibre og fedtstoffer fra hørfrøene.
Squashbollerne kan sagtens fryses, og de er perfekte til både madpakken, morgenmad eller mellemmåltid.

Bløde squashboller med hørfrø
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 3 dl
lunken vand
- 1/2
squash, fint revet (ca. 125 g)
- 100 g
hørfrø
- 200 g
grahamsmel
- 450 g
hvedemel
- 1
æg
- 50 g
smør
- 1 spsk
honning
- 1 1/2 tsk
salt
-
Mælk til pensling
-
Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter squash, hørfrø, honning, æg, salt og grahamsmel og rør det godt sammen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
- Tilsæt smørret i små tern og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. Hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.
- Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri, - det gør den nemmere at arbejde med. Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 75-80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.
- Pensl bollerne med mælk, og bag dem midt i ovnen, i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges.
- Lad bollerne køle af på en bagerist inden de pakkes i lufttætte poser.

Kunnens erstatte squash med gulerødder?
Hej Tina
Det kan du sagtens gøre, – vil også være virkelig lækkert:)
Rigtig god fornøjelse:)
Mange hilsner
Dianna
Hej
Har lavet bollerne og de er fantastiske!
Vil man kunne lave dejen aftenen i forvejen og sætte den i køleskabet?
Vil gerne lave dem til brunch.
Hej Mia
Hvor er det dejligt at høre:)
Det kan du tro du kan, – hvis du lader dem koldhæve skal du blot bruge 10 gram gær i stedte for 25:)
Husk også at tage dejen ud fra køleskabet og lad den få lidt varme en 1/2 – 1 time inden du former bollerne, og lad dem ligeledes efterhæve på bagepladen en lille halv time:)
Rigtig god fornøjelse:)
Mange hilsner
Dianna
Virkelig lækre boller, jeg har squash i haven og har allerede bagt dem 4 gange – de forsvinder som dug for solen 🙂
Hej Flittiglisen
Ihhh hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din besked:)
Det må være skønt at have adgang til hjemmedyrkede squash:) Jeg har også planer op et par bede med hjemmedyrket grønt når vores have projekt er færdigt, og jeg kan se hvor de kan placeres:)
Rigtig dejlig weekend:)
Kh Dianna
Første gang jeg prøver dem. Ih hvor er de gode!
Den opskrift kommer i vores lille bog over yndlings opskrifter.
Hej Tina
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked:)
Rigtig dejlig weekend:)
Kh Dianna
Vanvittig god og nem opskrift!
Hej Katrine
Ej det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak for din besked.
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Vidunderlige boller. Bløde og saftige. Perfekte med ost og Earl Grey
Virkelig nem opskrift.
Og resultatet blev rigtig lækkert.
Super dejlige og saftige boller. Også på 2. og 3. dagen.
Hej Malene
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Jeg står netop og er i gang med en portion selv, – så er der friske boller til weekenden 🙂
Rigtig god dag 🙂
Kh Dianna
Hej. Superlækre boller!!!!! Kan de fryses?
Hej Helle
Hvor er det dejligt at høre, – tak:)
De kan sagtens fryses ja:)
Kh Dianna
Saftige og velsmagende boller som er fryseegnede (uden at blive tørre) og fungerer rigtig godt i ungernes madpakker Jeg har med godt resultat suppleret med solsikkekerner og hakket spinat.
Opskriften kan varmt anbefales
Hej Sanne
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Nemme og rigtig gode
Hejsa
Det er jeg så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Bollerne bliver også virkelig lækre med revne æbler
Min dej blev meget tynd i konsistensen. Når jeg bager squashboller normalt, plejer jeg at presse en del af saften fra. Men det fremgik ikke af din opskrift, så det har jeg ikke gjort. Måtte tilsætte en del ekstra mel. Måske kan det være fordi, jeg brugte fuldkornsølandshvedemel ?
Er der en mening med,squashen skal rives fint og ikke groft. Iøvrigt tak for rigtig mange gode opskrifter, som ellers altid lykkes
Hej Grete
Ej hvor mærkeligt, det har jeg aldrig haft problemer med. Og mængden af squash er jo endda relativ lille, så det forstår jeg ikke.
Men sikken en skam at den blev så våd.
Jeg har et rivejern hvor der er sådan en mellemting mellem fint og groft – så måske det også er lidt misvisende skrevet.
Du kan sagtens rive dem groft.
Og tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Dejlige boller. Bliver også virkelig lækre med revet æble.
Hej Anne
Ih hvor godt at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
De er fantastiske, og er blevet en fast del af husets brødbeholdning. 1000 tak for det..
Hej Annette
Det gør mig simpelthen så glad at høre, så dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Den bedste opskrift på boller til dato sprøde, svampede og holder godt på fugten i flere dage tak for mange gode opskrifter
Hej Line
Åhhh hvor er du sød, sikken en dejlig besked – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna