Juleboller - Opskrift på bløde boller med julekrydderier

Bløde juleboller

Bløde juleboller
Opskrift på de lækreste bløde juleboller med dejlige julekrydderier.
Denne opskrift giver 12 boller.
Juleboller - Opskrift på bløde boller med julekrydderier

Lækre bløde juleboller med masser af varme julekrydderier.
Opskriften tager udgangspunkt i mine faktastiske bløde fødselsdagsboller, men er tilsat skønne julekrydderier samt knasenede nødder og perlesukker på toppen, en rigtig skøn og velsmagende julebolle.

Juleboller - Opskrift på bløde boller med julekrydderier

Bløde juleboller

Opskrift på de lækreste bløde juleboller med dejlige julekrydderier.
Denne opskrift giver 12 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 2 1/2 dl

    vand, lunken

  • 1

    æg

  • 25 g

    gær

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk

    kardemomme

  • 1 tsk

    nelliker, stødt

  • 1 tsk

    salt

  • 1 spsk

    mel til æltning efter hævning

  • 1

    æg ti pensling, sammenpisket

  • Perlesukker og finthakkede hasselnødder til topping

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til det har en grødet konsistens.
  • Tilsæt salt, jule krydderier og ægget og rør det ind i dejen.
  • Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og til sidst smørret.
  • Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen med en smule mel, og del den derefter i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk.
  • Tril bollerne runde uden at bruge for meget mel, helst ingen, - dejen skal klistre let til hænderne. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hakkede hasselnødder.
  • Bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.
  • Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.

Noter

Disse juleboller er bagt på ren hvedemel, - dejen tager blot farve af krydderierne.
Juleboller - Opskrift på bløde boller med julekrydderier
Juleboller – Opskrift på bløde boller med julekrydderier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)