Perlesukker og finthakkede hasselnødder til topping
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til det har en grødet konsistens.
Tilsæt salt, jule krydderier og ægget og rør det ind i dejen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og til sidst smørret.
Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen med en smule mel, og del den derefter i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk.
Tril bollerne runde uden at bruge for meget mel, helst ingen, - dejen skal klistre let til hænderne. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hakkede hasselnødder.
Bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.
Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.
Video
Noter
Disse juleboller er bagt på ren hvedemel, - dejen tager blot farve af krydderierne.