Lækker, enkelt og fuldstændig fantastisk pastaret med masser smag forenet i en lækker cremet flødesauce.
Denne pasta med oksemørbrad og svampe tager ingen tid at lave, og så er det altså en rigtig smovse ret med masser af lækker cremet flødesauce.
Kødet er flamberet i en god sjat cognac og så er den krydret med masser af friskkværnet peber.
Pasta med oksemørbrad, svampe og cognac
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g oksemørbrad, skåret i større tern eller strimler
- 2
store løg, grofthakket
- 200 g brune champignon
- 1 dl
cognac
- 3 dl
kraftig bouillon (okse eller kalv - jeg brugte en terning)
- 4 dl
piskefløde
- 1/2 citron, saften heraf
-
Salt og friskkværnet peber
- 500 g
god pasta
-
Olie
- Parmesan og evt. persille eller tørret persille til toppen
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og brun kødet af ved høj varme, krydr med salt og rigeligt peber. Læg det til side på en tallerken.
- I samme gryde steges champignon af i en sjat olie ved høj varme til de er let brunede. Skru ned for varmen, og tilsæt løg og lad dem stege klare.
- Hæld kødet tilbage i gryden, hæld cognac over og sæt ild til gryden. Brug en lang lighter så du ikke brænder dig. Lad kødet flambere til alkoholen er brændt af.
- Hæld boullion og fløde over og lad saucen simre i små 15-20 min., eller til saucen tykner.
- Kog i mellentiden pastaen al dente som beskrevet på posen.
- Smag saucen til med citron, salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen og vend herefter pastaen godt i saucen.
- Server retten toppet med parmesan og evt. persille/tørret persille.
Pingback: Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington
Hold nu da op, endnu en virkelig over-lækker pastaret. Tak! Den smager fantastisk. Vi nød den i aften, fredag aften, med et godt glas vin til. Absolut IKKE sidste gang. (Og jeg lavede den på fløde 7% ;o))
@gourministeriet er uden tvivl mit absolutte yndlings-opskrifts-inspirations-sted.
Hej Lisa
Hvor er det dejligt du kan finde en masse inspiration i mine opskrifter, det er jeg bare så glad for at høre, – og dejligt pastaretten faldt i din smag 🙂
Tusind tak for din søde besked, og rigtig dejlig dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Hej. Så vi jeg købt cognac, god pasta fra Irma (ikke vores normale fuldkornspasta) – og oksemørbrad. Tusind tak for opskriften på en virkelig velsmagende ret! Lækker, lækker sauce.. Vi følte os hensat til en god restaurant i Italien.
Hej Hanne
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for dine søde beskeder, så dejligt du kan finde en masse inspiration 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret kan man lave kød med sauce i forvejen ??
Hej Bodil
Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)
Altså i grove træk, så ja, det kan du godt. Men kædet vil naturligvis blive mere tørt når det varmes op på ny, end hvis det er “frisk lavet”.
Så skal det laves på forhånd, vil jeg anbefale ikke at tilberede retten i sin fulde længde, – men sørge for at kødet stadig mangler tilberedning, så tror jeg det bliver bedst:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Hej – kan man bruge noget andet alkohol end cognac? 🙂
Hej Camilla
Altså cognac giver naturligvis en dyb smag til retten, – men du kan sagtens lave den med f.eks. hvidvin, det smager fantastisk også:)
Kh Dianna
Super lækker opskrift vi laver den ofte, det er blevet familie favorit.
Vi laver nogle gange en udgave med hvidløgsmarinerede flankesteak i stedet for mørbrad.
Hej Søren
Tusind tak for din besked, – hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
Og det lyder fantastisk med hvidløgsmarineret flankesteak, mmm – det må jeg prøve næste gang 🙂
Rigtig god weekend 🙂
Dbh Dianna
Virkelig lækker pastaret! En man vender tilbage til…
Hej Rikke
Det er jeg vildt glad for du skriver, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Er der mon stor smagsforskel, hvis cognac bliver til whisky?
Hej Trine
Tusind tak for din besked 🙂
Altså den vil smage anderledes, men jeg tror bestemt det vil smage dejligt.
Min erfaring er, at whisky er lidt mere gennemtrængende i smagen, – lidt mere skarp.
Så jeg vil nok nøjes med 1/2 dl, – måske en smule mere. Men hellere for lidt end for meget, så prøv at gå med 1/2 dl 🙂
Kh Dianna
hey Dianna
sikke noget lækker mad du kan stå for cool
har et spørgsmål når jeg laver denne ret så er der meget sauce/fløde 4dl mm. der stadig er i retten efter sammenkoget, er der også dette i din fordi billedet er der jo næsten ingen sauce ved ???
du er jo en gudinde i køkkenet 🙂
Hej Jan
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Det kan lyde som om, at du måske skal skrue en smule op for blusset, så den koger lidt mere ind.
Men der må godt være “sauset” – og når pastaen vendes i retten, plejer stivelsen fra denne ligeledes at jævne saucen, så den bliver lidt mere tæt.
Og ellers kan 2 1/2 dl fløde sagtens gøre det 🙂
Kh Dianna