Pasta med oksemørbrad - Opskrift med svampe, cognac og fløde

Pasta med oksemørbrad, svampe og cognac

Pasta med oksemørbrad, svampe og cognac
Opskrift på lækker cremet pasta med oksemørbrad, svampe og fløde.
Pasta med oksemørbrad - Opskrift med svampe, cognac og fløde

Lækker, enkelt og fuldstændig fantastisk pastaret med masser smag forenet i en lækker cremet flødesauce.
Denne pasta med oksemørbrad og svampe tager ingen tid at lave, og så er det altså en rigtig smovse ret med masser af lækker cremet flødesauce.
Kødet er flamberet i en god sjat cognac og så er den krydret med masser af friskkværnet peber.

Pasta med oksemørbrad - Opskrift med svampe, cognac og fløde

Pasta med oksemørbrad, svampe og cognac

Opskrift på lækker cremet pasta med oksemørbrad, svampe og fløde.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.68 fra 49 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g oksemørbrad, skåret i større tern eller strimler
  • 2

    store løg, grofthakket

  • 200 g brune champignon
  • 1 dl

    cognac

  • 3 dl

    kraftig bouillon (okse eller kalv - jeg brugte en terning)

  • 4 dl

    piskefløde

  • 1/2 citron, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber

  • 500 g

    god pasta

  • Olie

  • Parmesan og evt. persille eller tørret persille til toppen

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og brun kødet af ved høj varme, krydr med salt og rigeligt peber. Læg det til side på en tallerken.
  • I samme gryde steges champignon af i en sjat olie ved høj varme til de er let brunede. Skru ned for varmen, og tilsæt løg og lad dem stege klare.
  • Hæld kødet tilbage i gryden, hæld cognac over og sæt ild til gryden. Brug en lang lighter så du ikke brænder dig. Lad kødet flambere til alkoholen er brændt af.
  • Hæld boullion og fløde over og lad saucen simre i små 15-20 min., eller til saucen tykner.
  • Kog i mellentiden pastaen al dente som beskrevet på posen.
  • Smag saucen til med citron, salt og peber.
  • Hæld vandet fra pastaen og vend herefter pastaen godt i saucen.
  • Server retten toppet med parmesan og evt. persille/tørret persille.
Pasta med oksemørbrad - Opskrift med svampe, cognac og fløde
Pasta med oksemørbrad – Opskrift med svampe, cognac og fløde
Pasta med oksemørbrad - Opskrift med svampe, cognac og fløde
Pasta med oksemørbrad – Opskrift med svampe, cognac og fløde
Pasta med oksemørbrad - Opskrift med svampe, cognac og fløde
Pasta med oksemørbrad – Opskrift med svampe, cognac og fløde

Kommentarer

  1. Pingback: Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington

  2. Hold nu da op, endnu en virkelig over-lækker pastaret. Tak! Den smager fantastisk. Vi nød den i aften, fredag aften, med et godt glas vin til. Absolut IKKE sidste gang. (Og jeg lavede den på fløde 7% ;o))
    @gourministeriet er uden tvivl mit absolutte yndlings-opskrifts-inspirations-sted.

    • Hej Lisa

      Hvor er det dejligt du kan finde en masse inspiration i mine opskrifter, det er jeg bare så glad for at høre, – og dejligt pastaretten faldt i din smag 🙂

      Tusind tak for din søde besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Hanne Hartung

    Hej. Så vi jeg købt cognac, god pasta fra Irma (ikke vores normale fuldkornspasta) – og oksemørbrad. Tusind tak for opskriften på en virkelig velsmagende ret! Lækker, lækker sauce.. Vi følte os hensat til en god restaurant i Italien.

    • Hej Hanne

      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for dine søde beskeder, så dejligt du kan finde en masse inspiration 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  4. Bodil Kiib

    Fantastisk ret kan man lave kød med sauce i forvejen ??

    • Hej Bodil

      Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)
      Altså i grove træk, så ja, det kan du godt. Men kædet vil naturligvis blive mere tørt når det varmes op på ny, end hvis det er “frisk lavet”.
      Så skal det laves på forhånd, vil jeg anbefale ikke at tilberede retten i sin fulde længde, – men sørge for at kødet stadig mangler tilberedning, så tror jeg det bliver bedst:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

  5. Camilla Funch

    Hej – kan man bruge noget andet alkohol end cognac? 🙂

    • Hej Camilla

      Altså cognac giver naturligvis en dyb smag til retten, – men du kan sagtens lave den med f.eks. hvidvin, det smager fantastisk også:)

      Kh Dianna

  6. Søren

    Super lækker opskrift vi laver den ofte, det er blevet familie favorit.
    Vi laver nogle gange en udgave med hvidløgsmarinerede flankesteak i stedet for mørbrad.

    • Hej Søren

      Tusind tak for din besked, – hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
      Og det lyder fantastisk med hvidløgsmarineret flankesteak, mmm – det må jeg prøve næste gang 🙂

      Rigtig god weekend 🙂

      Dbh Dianna

  7. Rikke Trærup Johansen

    5 stars
    Virkelig lækker pastaret! En man vender tilbage til…

  8. Er der mon stor smagsforskel, hvis cognac bliver til whisky?

    • Hej Trine

      Tusind tak for din besked 🙂
      Altså den vil smage anderledes, men jeg tror bestemt det vil smage dejligt.

      Min erfaring er, at whisky er lidt mere gennemtrængende i smagen, – lidt mere skarp.
      Så jeg vil nok nøjes med 1/2 dl, – måske en smule mere. Men hellere for lidt end for meget, så prøv at gå med 1/2 dl 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)