Bagt spidskål med parmaskinke og burrata – Det ultimative tilbehør

Bagt spidskål med parmaskinke og burrata

Bagt spidskål med parmaskinke og burrata
Opskrift på lækre bagte spidskål - Spidskål med flødeost, viklet med parmaskinke og toppet med burrata.
Bagt spidskål med parmaskinke og burrata – Det ultimative tilbehør

Her får du det lækreste tilbehør, der passer perfekt til alt fra sommergrill til en saftig culotte eller ovnstegt kylling.
Bagt spidskål med parmaskinke og burrata er en ret, der kombinerer sprødhed, cremethed og masser af smag – og den kan endda serveres som en elegant forret eller let frokost.
Tilberedningen er enkel: Spidskål skæres i både, smøres med pikant- eller hvidløgsflødeost, vikles i parmaskinke og bages i ovnen til kålen er mør, og skinken er sprød. Til sidst toppes retten med cremet burrata, lidt olivenolie og frisk grønt, som sætter prikken over i’et.

Det smager himmelsk og er et perfekt alternativ til klassisk tilbehør – og så pynter den smukt på tallerkenen.

Tips til opskriften

Forberedelse: Retten kan gøres klar på forhånd og sættes i ovnen lige inden servering. Den egner sig ikke til at blive opbevaret på køl efter tilberedning.
Variation: Parmaskinke kan erstattes med serranoskinke.
Ekstra smag: Brug pikant- eller hvidløgsflødeost for mere dybde i smagen.
Serveringsmuligheder: Perfekt som forret, let frokost eller som tilbehør til grill, kød eller ovnbagte retter.

Bagt spidskål med parmaskinke og burrata – Det ultimative tilbehør

Bagt spidskål med parmaskinke og burrata

Opskrift på lækre bagte spidskål – Spidskål med flødeost, viklet med parmaskinke og toppet med burrata.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Salat, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Nøgleord: Bagt spidskål, Burrata, Spidskål
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 100 g flødeost – pikant eller hvidløg
  • 8 skiver parmaskinke – eller serrano
  • 1 burrata
  • Mikrogrønt, persille eller lignende
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber

Instructions

  • Skær spidskålet i kvarte, og smør skærefladerne med flødeost.
  • Vikl parmaskinken omkring skærefladerne, og lav samlingerne under bunden.
  • Læg stykkerne i et ovnfast fad, evt. med bagepapir i bunden. Dryp en smule olivenolie over skinken og krydr med friskkværnet peber.
  • Bag spidskålet i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
  • Åben burraten og fordel den over de lune stykker spidskål. Drys med mikrogrønt, persille eller lignende, dryp med olivenolie og krydr med friskkværnet peber.
    Server straks.

Kommentarer

  1. Tonie Brabrand

    5 stars
    Super opskrift. Meget lækker og kan bruges som tilbehør til mange ting. Vi fik koteletter til

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)