Bagt mac and cheese
Opskrift på lækker snasket bagt mac & cheese, - perfekt som tilbehør til forskellige slags kød, eller alene for den rigtige oste elsker.

Mac & cheese, bagt med ekstra ost imellem lagene, – snasket og ultra lækkert.
Mac ‘n cheese er en amerikansk klassiker, – enkelt, ostet og virkelig comfy.
Server den til grillet kød, grøntsager eller alene. Den smager virkelig godt, – mild og cremet, og er bare super lækkert tilbehør til alverdens slags kød og grøntsager.
Mac and cheese smager bedst når den lige er lavet, – resterne kan godt “sætte sig” en smule da pastaen suger væden til sig når den hviler/sættes på køl.

Bagt mac and cheese
Opskrift på lækker snasket bagt mac & cheese, – perfekt som tilbehør til forskellige slags kød, eller alene for den rigtige oste elsker.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Mac and cheese
- 380 g pasta, – macaroni, suppehorn eller lignende
- 1 l sødmælk
- 200 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
- 100 g hvid ost, – primadonna, vesterhavsost eller lignende, groft revet
- 60 g smør
- 3/4 dl hvedemel
- Salt og peber
- Evt. chilipulver
Topping
- 100 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
- 100 g revet mozzarella
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, – lad det varme igennem et par minutter.
- Rør mælken i lidt ad gangen, – pisk grundigt, så saucen bliver helt glat.
- Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., – til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Kog imellem tiden pastaen al dente, dræn for væde og skyl derefter pastaen i rindende koldt vand. Det fjerner noget af stivelsen, så du sikrer saucen ikke bliver for klæg. Sørg dog for at pastaen er våd når den skal vendes i saucen.
- Rør begge slags oste i saucen, og varm igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt chilipulver.
- Sluk for blusset og vend pastaen i saucen.
- Hæld halvdelen i et smurt ovnfast fad. Drys med halvdelen af begge slags oste, og hæld rester af pastaen over. Fordel det sidste ost på toppen.
- Bag din mac and cheese i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. eller til den er gylden og boblende på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Har lavet den i går, kæft det var alletiders!
Spørgsmål: kan resterne fryses mon? 🙂
Hej Annika
Åhhh hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
Er ked af jeg ikke har fået svaret før nu, – men til en anden gang kan du sagtens fryse resterne 🙂
Kh Dianna