Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese

Bagt mac and cheese

Bagt mac and cheese
Opskrift på lækker snasket bagt mac & cheese, - perfekt som tilbehør til forskellige slags kød, eller alene for den rigtige oste elsker.
Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese

Mac & cheese, bagt med ekstra ost imellem lagene, – snasket og ultra lækkert.
Mac ‘n cheese er en amerikansk klassiker, – enkelt, ostet og virkelig comfy.
Server den til grillet kød, grøntsager eller alene. Den smager virkelig godt, – mild og cremet, og er bare super lækkert tilbehør til alverdens slags kød og grøntsager.
Mac and cheese smager bedst når den lige er lavet, – resterne kan godt “sætte sig” en smule da pastaen suger væden til sig når den hviler/sættes på køl.

Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese

Bagt mac and cheese

Opskrift på lækker snasket bagt mac & cheese, – perfekt som tilbehør til forskellige slags kød, eller alene for den rigtige oste elsker.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 20 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Nøgleord: Comfort food, Pasta, Super bowl
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Mac and cheese

  • 380 g pasta, – macaroni, suppehorn eller lignende
  • 1 l sødmælk
  • 200 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
  • 100 g hvid ost, – primadonna, vesterhavsost eller lignende, groft revet
  • 60 g smør
  • 3/4 dl hvedemel
  • Salt og peber
  • Evt. chilipulver

Topping

  • 100 g cheddar (helst fra blok), groftrevet
  • 100 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, – lad det varme igennem et par minutter.
  • Rør mælken i lidt ad gangen, – pisk grundigt, så saucen bliver helt glat.
  • Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., – til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Kog imellem tiden pastaen al dente, dræn for væde og skyl derefter pastaen i rindende koldt vand. Det fjerner noget af stivelsen, så du sikrer saucen ikke bliver for klæg. Sørg dog for at pastaen er våd når den skal vendes i saucen.
  • Rør begge slags oste i saucen, og varm igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt chilipulver.
  • Sluk for blusset og vend pastaen i saucen.
  • Hæld halvdelen i et smurt ovnfast fad. Drys med halvdelen af begge slags oste, og hæld rester af pastaen over. Fordel det sidste ost på toppen.
  • Bag din mac and cheese i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. eller til den er gylden og boblende på toppen.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Bagt mac and cheese - Opskrift på snasket mac & cheese
Bagt mac and cheese – Opskrift på snasket mac & cheese

Kommentarer

  1. Annika Hansen

    5 stars
    Har lavet den i går, kæft det var alletiders!

    Spørgsmål: kan resterne fryses mon? 🙂

    • Hej Annika

      Åhhh hvor er det dejligt at høre, tusind tak 🙂
      Er ked af jeg ikke har fået svaret før nu, – men til en anden gang kan du sagtens fryse resterne 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)