Aspargestærte med butterdej og ricotta creme
Opskrift på den nemmeste aspargestærte med en lækker ricotta creme på en sprød butterdejs bund.

Nem og lækker butterdejstærte fyldt med grønne asparges, og en lækker ricotta creme med hvidløg og parmesan. Server den alene, med en god grov salat eller som tilbehør til en gang grill, på tapas bordet eller lignende.
Den tager ikke mange øjeblikke at bikse sammen, og den smager bare så dejligt og er utrolig smuk på bordet.
Skulle der være et stykke til overs kan den lunes i 5 min. ved 200 grader, – så er den så godt som ny. Tærten kan også nydes kold.

Aspargestærte med butterdej og ricotta creme
Opskrift på den nemmeste aspargestærte med en lækker ricotta creme på en sprød butterdejs bund.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 300 g friske grønne asparges, gerne tynde – Ca. 30 stk
- 150 g ricotta
- 35 g parmesan, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset eller revet
- 1/2 citron, saft og fintrevet skal
- 2 spsk sesam
- Salt og peber
- Olie
- Evt. frisk timian til toppen
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
- Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Skær enderne af de grønne asparges, – de skal gerne være lige lange og passe med målene inde i tærte "udskæringen".
- Blancher de grønne asparges i en smule let saltet vand på en pande i 3-4 min. Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand og dup dem tørre i et viskestykke
- Rør ricottaen sammen med parmesan, hvidløg, citron skal og saft, og smag til med salt og peber.
- Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, – undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smør den på – ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
- Læg de grønne asparges oven på ricotta cremen, – læg dem skiftevis med hovedet den ene og anden vej.
- Pensl de grønne asparges med en smule olie, drys med lidt salt og peber, og bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.



Butterdejen puffer op når den forbages ikke. Din ser så fin og flad ud 🙂
Hej Karin
Jo den puffer op når den forbages, det gør min også 🙂
Den skipper jeg blødt ned når jeg putter fyld på – så lægger den sig fint 🙂
Kh Dianna