Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller
Opskrift på lækker asiatisk wokret med nudler, grønt og kødboller.
Ret Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
Kyllingekødboller
600gHakket kyllingekød
1løg, finthakket
1-2hvidløg, revet eller presset
1spskfriskrevet ingefær
2spskrasp
1æg
Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
Marinade til kødbollerne
1dlteriyaki
2spsksoya
1spskfintrevet frisk ingefær
2fedhvidløg, revet eller presset
3spsksesam
Wok
250gnudler
175gaspargesbroccoli eller broccoli
150gsvampe
125gsugar snaps eller sukker ærter
2gulerødder
3forårsløg, gem toppene til topping
Olie
Friskkværnet peber
Marinade
1/2dloystersauce
1/2dlsoya
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1spskfriskrevet ingefær – ca. 4 cm.
1/2-1lime, saften heraf
Derudover
Lime både, peanuts og hakket forårsløg
Sådan gør du
Kødboller
Bland teriyaki, soya, hvidløg og ingefær samme og stil til side.
Rør ingredienserne til farsen sammen og krydr med salt og peber.
Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, – lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.Lav i mellemtiden wokken.
Wok
Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, – det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver – fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme – bare 3-4 minutter.
Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
Smag retten til med peber, – salt burde ikke være nødvendigt.
Server retten med et drys forårsløgene og friske limebåde, - sæt evt. kødbollerne på spyd og drys med peanuts.