
Asiatisk scrambled eggs med spidskål og hoisin – nem morgenmad der mætter.
Her får du en virkelig nem og vanvittig lækker ret – både som morgenmad og som let frokost. Den er ekstrem sund, kalorielet og sprængfyldt med protein og fibre.
Æggene tilberedes ved middel varme – ikke for meget omrøring, så bunden for lov at sætter sig let, og du kan nu skubbe æggene mod midten for at skabe bløde, fluffy “flager”. Disse lægges til side og på samme panden steger spidskål og sukkerærter i en smule olie med hvidløg, ingefær og hoisinsauce.
Til sidst vendes de let stegte grøntsager sammen med de cremede røræg – og du topper med friske forårsløg, lidt sprød sesam, et skvæt Lao Gan Ma crispy chili oil og måske ekstra hoisin for fylde og dyb smag.
Resultatet er en blød og cremet røræg, let sprøde grøntsager, umami fra hoisin og det krydrede, sprøde kick fra chiliolien. Den tager ingen tid at lave – så kan du få kæmpe smag på ingen tid.
Sult & variationer
Hvis du er ekstra sulten, kan du tilføje et ekstra æg pr. person – eller røre en dåse kikærter i for ekstra mæthed, protein og fibre.
Server retten med sprødt, groft brød for at gøre den endnu mere mættende.
Vil du tilføje grøn variation og vitaminer, så vend et par håndfulde spinat i, revet gulerod eller strimler af squash eller grøn peber. Der er masser af mulighed for at justere efter lyst og smag.
Lidt soya på toppen er virkelig også lækkert.
Vegetarisk morgenmad
Denne asiatiske scrambled eggs med spidskål er et oplagt bud på en nem og mættende vegetarisk morgenmad. Retten er fyldt med fibre, proteiner og grøntsager, og den kan nemt varieres alt efter, hvad du har i køkkenet.
For ekstra fylde kan du tilføje kogte kikærter eller sorte bønner, der giver både protein og bid. Du kan også røre lidt tofu i grøntsagerne, hvis du vil have en endnu mere plantebaseret version.
Vil du have mere friskhed, er toppings som edamamebønner, sprøde grøntsager eller avocado helt perfekte.
Resultatet er en sund og kalorielet morgenmad, der holder dig mæt længe – og samtidig giver en skøn smagsoplevelse med asiatiske noter af ingefær, hvidløg og hoisin.

Asiatisk scrambled eggs med spidskål
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 4 æg
- 1/2 dl mælk
- 1/2 spidskål, groft snittet
- 100 g sukkerærter, snittet (kan undlades)
- 1 spsk frisk ingefær, revet
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1-2 spsk hoisinsauce
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Topping
- Forårsløg, snittet
- Sesam
- Crispy chiliolie
- Hoisinsauce
- Evt. soya
Gourministeriet Premium
Ingen Reklamer – Adgang til Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… LÆS MERESådan gør du
- Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt.
- Varm en pande op ved middel varme, tilsæt en smule olie og tilbered æggene til de har sat sig, men fortsat er cremet.Undlad at røre for meget i æggene. Lad bunden samle sig, og skub så æggene ind mod midten, så du får nogle store flager. Vend en enkelt gang, og læg så røræggen til side på en tallerken.
- Tilsæt en smule olie på samme pande, og steg spidskål, superærter, ingefær og hvidløg i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber, og rør 1-2 spiseskefulde hoisinsauce i.
- Hæld æggene tilbage på panden. Bræk evt. stykkerne op hvis de er meget store, og vend det hurtigt sammen med spidskålen.
- Servér med forårsløg og et drys sesam – crispy chiliolie og evt. ekstra hoisinsauce eller en smule soya på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.